樂古Nakuz

標題: OB活動之五:我是一個設計師 [打印本頁]

作者: CARO    時間: 24-4-2009 13:09
標題: OB活動之五:我是一個設計師

有睇過《彩虹島》電視廣告的朋友,唔知仲記唔記得旁白有一句係「仲有超多靚衫俾你慢慢睇,慢慢揀!」呢?呢一句,大家覺唔覺得有D咩問題?等我彩虹島島主「稻草人」話俾你知啦!今時今日既服務態度已經唔夠,靚衫除左俾你慢慢睇,慢慢揀之外,仲可以..... 俾你設計!

今次官方舉辦「我是一個設計師」活動,讓極具創意的你,設計一件獨一無二的衣服。官方會在參加者中選出3位玩家,把他們的作品提交給遊戲開發商製作,並可以免費獲得一件由他們親手設計的服飾!各位玩家請把握今次機會,創造一件自己真真正正屬於自己的服飾吧!

OB活動之五:我是一個設計師
活動日期:2009年4月24日 至 2009年5月11日中午12時
活動對象:所有會員
活動內容:玩家可自由設計1件服飾,任何部位或寵物皆可(請在電郵註明),黑白或彩色設計圖皆可。玩家需依照設計圖格式進行設計,然後將設計圖連同遊戲帳號、角色名稱、服飾名稱、身分證號碼、聯絡方法電郵至「ltcs@live.hk」向官方匯報,電郵標題註明「我是一個設計師」便可。活動結束後,官方將會選出3位玩家的作品製作成為遊戲道具,並可免費獲得1件。每位參加者可獲「成長戒指(2小時)」1個。
設計圖格式:jpg / gif / bmp檔案格式皆可,不大於800KB。

活動獎品:官方選出3位可免費獲得1件自己設計的服飾裝備
     每位參加者可獲得1隻成長戒指(2小時)

注意事項※
. 得獎者作品預計需要2個月時間製作,並由官方決定在遊戲中推出的日期。
. 由於遊戲屬於Q版風格,得獎者作品製作到遊戲中將有機會與設計圖有所出入。
. 官方保留本活動的最終決策權!

官方網站:http://lt.gameone.com/
帳號註冊:https://go.gameone.com
下載遊戲:http://tl.gameone.com/download.html#TL

彩虹島官方網站http://lt.gameone.com

作者: 澪。    時間: 24-4-2009 13:27
唔知有冇話一定要自創呢...

好想畫mio套衫上去>"<
作者: gary0814    時間: 24-4-2009 16:03
2# 澪。

哇果套正呀
作者: danny831    時間: 24-4-2009 16:39
最正係參加都有2h經戒a_a"

我實參加..kaka-.-+
作者: siukloveyako    時間: 24-4-2009 17:17
我想問-.- 比唔比手畫完然後影相放落電腦的- -? 定係一定要用電腦畫-口-...?
作者: pride13saio    時間: 24-4-2009 17:30
一定要係電腦畫啊....好難個喎

可唔可以用畫紙畫左先...再整上電腦啊...?
作者: waihonb    時間: 24-4-2009 17:36
呂布裝~~ 拎住支槍打怪~~(三國上身)[[onion_57]]
作者: sang6224    時間: 24-4-2009 19:27
即係點 ......影左自己除曬衫 再畫上去????
作者: 長門有希=]    時間: 24-4-2009 19:38
有冇人可以解答下繪圖方式-.-..." 可唔可以手畫落紙再放落電腦...定係要係電腦畫-  -?
作者: tytsim    時間: 24-4-2009 20:18
其實係一個真正既設計圖..
定係係個naked既角色上畫衫- -+
作者: MoonBow    時間: 24-4-2009 20:48
有冇人可以講下有咩software用尼畫阿
作者: CARO    時間: 24-4-2009 21:26
嘻嘻~
今次一定要參加[[onion_73]]
作者: HiMsPaCe    時間: 24-4-2009 23:41
有冇人可以解答下繪圖方式-.-..." 可唔可以手畫落紙再放落電腦...定係要係電腦畫-  -?
長門有希=] 發表於 24-4-2009 19:38

2種都可以, 只要玩家透過電郵和官方要求的格式就可以~

其實係一個真正既設計圖..
定係係個naked既角色上畫衫- -+
tytsim 發表於 24-4-2009 20:18

設計的, 如果只係上色就唔會給開發商去專門製作 ^^
作者: CARO    時間: 24-4-2009 23:56
整埋隻紙娃娃比佢又點話[[onion_62]]
作者: 言少    時間: 25-4-2009 13:30
有d 難 = =  如果 用手畫 都仲可 以... 但我想 畫 結婚禮服 @o@
作者: danny831    時間: 25-4-2009 16:19
總之畫完之後跟格式扔上網is 0k...
作者: applepako    時間: 25-4-2009 16:34
想問下用咩畫嫁-.-
唔知用咩畫呀
作者: seadog96    時間: 25-4-2009 21:41
想問下用咩畫嫁-.-
唔知用咩畫呀
applepako 發表於 25-4-2009 16:34

可以用小畫家的= =+
想認真的話,請手繪
作者: jacks2001    時間: 25-4-2009 21:47
我可以會設計L 衣服上去@_@!!!!
作者: senitsu    時間: 25-4-2009 21:52
啊...原來香港都有服裝設計比賽可以參加...

成日望住日本的比賽心裡流口水...
作者: danny831    時間: 26-4-2009 02:57
20# senitsu

其實香港有好多game都有呢類型既比賽-_-"" 唔顯眼姐..""
作者: qqyan    時間: 26-4-2009 08:20
問一下,是不是一定要自創??
作者: 長門有希=]    時間: 26-4-2009 13:21
我想問呢a____a" 剩係可以設計【一件】(e.g : 上衣/下衣) , 定係可以成Set設計 ?
作者: 墨香Fans    時間: 26-4-2009 13:40
明白了~
解開了格式的疑惑
立刻設計去!
作者: sang6224    時間: 26-4-2009 14:28
即係點 係咪一定要用遊戲既人物樣再畫野上個公仔度  定係就咁設計一個人出黎呀
作者: funny470275    時間: 26-4-2009 17:01
我壹會設計個勁潮Ge  3出黎嫁  哇卡卡卡
作者: 長門有希=]    時間: 26-4-2009 19:49
佢係比你設計【一件】定【一套】=.=? 係咪兩樣都可以 , 定係剩係可以設計一件-.-?
作者: applepako    時間: 26-4-2009 23:27
小畫家仲衰過用手-.-
2樣都咁衰咁我唔畫啦
作者: seadog96    時間: 27-4-2009 19:31
佢係比你設計【一件】定【一套】=.=? 係咪兩樣都可以 , 定係剩係可以設計一件-.-?
長門有希=] 發表於 26-4-2009 19:49

應該是一件,不過一套都應該可以
作者: gary0814    時間: 27-4-2009 19:47
應該是一件,不過一套都應該可以
seadog96 發表於 27-4-2009 19:31

我打算畫完之後叫做xxnyy套裝...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2