樂古Nakuz

標題: 夢幻龍族傳說 Online5月4開放CB帳號註冊! [打印本頁]

作者: 劈柚    時間: 3-5-2009 14:31
標題: 夢幻龍族傳說 Online5月4開放CB帳號註冊!

在,就讓萌萌小精靈將搶先體驗的測試內容和新發現,與各位萌龍戰士們一起來分享吧!
在進入夢幻龍族傳說的世界前,需先從四種不同職業中,選擇一位帥氣的勇者來當故事的主人翁。

初次進入夢幻龍族傳說世界裡看見的原野森林,是主人翁故事開端的起點場景,
身旁的萌萌小精靈也會在勇者身旁,一路引導大家慢慢融入精采有趣的故事劇情與遊戲內容。

經過原野森林挑戰拯救村長的女兒後,來到了新手聚集的『鐘聲小鎮』,
這將是未來緊接而來重重關卡與挑戰的重要補給站。

補充完畢後,就整裝出發,開始您拯救世界和平之路,
來到第一個野外冒險場景「南風之平原」,萌萌發現平原的路,變的更加寬敞,
路線也更多加元化了,讓我不禁手癢,再來挑戰一下好久不見的小樹樁,與它筆劃一番。

突然間!竟然在路邊遇到從 FGT 測試以來,都前所未見的『 謎 』樣怪物,
除了一頭時尚的亂髮、擁腫的身軀,竟然還發著紅紅的光芒……
想知道『 謎 』樣怪物的身世與長相嗎?在此萌萌先賣個關子……讓大家留點想像空間吧!
嘿嘿嘿~ (逃跑

在縯紛的夢幻龍族傳說的世界裡,不僅有人見人愛萌萌,還有可愛又迷人的勇者角色,
即使是KUSO又搞怪的怪物軍團,也無法搶走勇者主人翁的風采!
除了創意十足的裝備武器,還有處處充滿爆發力的驚奇特殊技能,
讓我們在夢幻龍族傳說的世界裡,只要眼睛所及之處,都激萌可愛到無法抵擋~

萌萌說話講憑據,就讓我們直擊南風平原內最知名的可愛駐點怪物─「小樹椿家族」的家園
才一踏入他們的地盤,就有許多小樹椿成員以熱烈的舞蹈來迎接我們……(有埋伏

再看我們來瞧瞧軟綿綿的小綿羊,連他被擊敗模樣都讓人忍不住多看一眼。

看主人的奮力一擊,爆發力十足的將迷人的小綿羊,用力拋開撞破營幕的感覺,真叫人嘖嘖稱奇!

最後萌萌還拍下白狼王被主人慘電前的英姿特寫,呵呵呵~主人出馬你就沒得囂張啦!

哇~是不是感覺到一股熱流在心頭流竄,想要一起踏上夢幻龍族傳說的冒險旅程了呢?萌萌小精靈還有我帥氣的主子,也都將在遊戲中等著大家唷!

想了解更多 CB 測試訊息與內容,請多多留意官網最新第一手訊息哦!
夢幻龍族傳說 Online 官方網站 : http://ml.gameflier.com/
讓我們期待 CB 一起線上相聚,再來打個痛快囉!

雖然係台灣sever 不過應該唔錯
值得一試
戰鬥模式特別
人物標亮
技能都好創新

作者: 月祭_+    時間: 3-5-2009 15:30

o岩o岩去玩過大陸版 幾正
同1般橫向game好唔同 值得1玩
大陸版1開始已經有2條重生毛送(點數道具)
升到5lv仲送多5條
不過唔知香港版會點呢
作者: 黑天使•暗靈    時間: 3-5-2009 16:22
希望耐玩...
因為橫向動作我覺得耐玩度唔高
作者: zerozero1234    時間: 3-5-2009 17:35
應該加多句因為多數橫向升lv慢
所以好快無mood玩
作者: marco12    時間: 3-5-2009 19:50
2d 定3D- -?? 隻GAME
作者: 豬嘜    時間: 3-5-2009 21:03
我一早就玩左大陸版 係唔錯既
佢係一隻似3d既橫向格鬥  可以話係新囉
大致上玩法簡單  但係玩連技一流我都希望到時大家一齊玩!!:
作者: zerozero1234    時間: 3-5-2009 22:36
係咪聽日就有得玩嫁喇
作者: 月祭_+    時間: 4-5-2009 06:23
呢隻橫向game真係好唔同
因為佢主玩技 唔似1般橫向game咁
淨係普攻 普攻 普攻 悶死人
而且佢連擊越多下 exp就會越多
最少20下連擊就有x1.1exp
呢隻係第1隻令我覺得好玩同唔悶o既橫向game (我之前1見到係橫向game就唔會玩)
佢每個職玩落去都有新鮮感 而且操作容易
特別係弓手 最o岩新手用 高攻易屈
作者: Luk    時間: 4-5-2009 11:05
在,就讓萌萌小精靈將搶先體驗的測試內容和新發現,與各位萌龍戰士們一起來分享吧!
在進入夢幻龍族傳說的世界前,需先從四種不同職業中,選擇一位帥氣的勇者來當故事的主人翁。
http://xs138.xs.to/xs138/09184/ima ...
劈柚 發表於 3-5-2009 14:31

呢個係香港版吾係台灣呀-_-
作者: 劈柚    時間: 4-5-2009 15:45
呢個係香港版吾係台灣呀-_-
Luk 發表於 4-5-2009 11:05

GF代理 我記得好似係台灣-.-
作者: 月祭_+    時間: 4-5-2009 17:45
GF代理 我記得好似係台灣-.-
劈柚 發表於 4-5-2009 15:45

嗯嗯 講就hk版
其實係連過台灣
作者: ming52013141314    時間: 4-5-2009 18:15
幾時先有得拎CB帳號 右話5月4
作者: 月祭_+    時間: 4-5-2009 18:23
幾時先有得拎CB帳號 右話5月4
ming52013141314 發表於 4-5-2009 18:15

5點果時已經有得派啦
作者: ming52013141314    時間: 4-5-2009 18:33
邊到拎?
作者: 劈柚    時間: 4-5-2009 19:48
邊到拎?
ming52013141314 發表於 4-5-2009 18:33

http://ml.gameflier.com/action/20090504_CBTaste/index.asp
in here!

作者: [H]YK2005    時間: 4-5-2009 20:10
係就係申請左....但都唔知幾時先有得玩....
作者: [H]fung0207    時間: 4-5-2009 20:27
仲未有得dl/..\
作者: 賣野呀    時間: 5-5-2009 08:42
拎到CB都玩唔到啦...
都dl唔到主程式
作者: 劈柚    時間: 5-5-2009 13:13
拎到CB都玩唔到啦...
都dl唔到主程式
賣野呀 發表於 5-5-2009 08:42

CB測試伺服器預計在5月11日(一)熱情開放!
作者: marco12    時間: 5-5-2009 19:37
隻game係2d 定3d架- -?? 冇得轉畫面?
作者: zerozero1234    時間: 5-5-2009 20:28
呢隻係3D橫向冒險GAME
作者: sTanLeyl殤華x    時間: 13-5-2009 09:19
正啊..........我依家快d do先...好玩好玩
作者: tytsim    時間: 13-5-2009 21:07
港台澳都好似係佢代理..
望佢唔好玩玩下封IP
作者: zerozero1234    時間: 13-5-2009 23:07
佢無得封呀
HK的只可進HK SER
TW的只可進TW SER
大家都無左衝突,所以咩事都無了
d online game一早咁做就好
作者: いかるが    時間: 14-5-2009 00:11
2# 月祭_+

聽你這樣講完!!

有一點點想玩回遊戲!!

-v-
作者: ♂細×Ting●O    時間: 18-5-2009 17:34
咁幾時公測??
作者: いかるが    時間: 19-5-2009 17:33
現在玩回遊戲!!

先試一下吧!!

但都是一天一個小時吧!!
作者: 劈柚    時間: 22-5-2009 12:13
咁幾時公測??
♂細×Ting●O 發表於 18-5-2009 17:34

官網說預定5月25號公測

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2