標題: :~:§ 未來一個月,本人將盡力協助處理版務 §:~: [打印本頁]

作者: 榤奇    時間:
標題: :~:§ 未來一個月,本人將盡力協助處理版務 §:~:

(按: 任期一個月,如有更改將會另行公告作通知)

1. 支持大家勇躍幫助會員
每一個提問帖子中,回答速度快而準確的會員將得到5樂點作獎勵
詳細的回答將會視情況再加樂點

(樂點有助於提升會員等級,對於想要盡快到三級進入交易區的一級會員來說,這是不錯的速升方法)

2. 推舊帖 必扣5樂點
除了固定扣分,多次犯錯有機會被禁言3-7天不等。

3. 天龍攻略心得分享活動
凡分享有關天龍八部遊戲的攻略 / 心得,內容詳略得宜,可獲樂點獎勵。更佳者,將會列入精華

4. 無意義回復
請勿再以「唔知WO, 88」、「路過留名」、「等鎖」、「:P」、「原來係咁」等等作回覆,同類帖子回覆將會被視作「呃分」,扣樂點甚至禁言。

任何挑起罵戰、激烈幫派紛爭、粗話辱罵他人、甚至因不滿處分,而使用粗俗言論挑戰版主的行為,最少扣40樂點及禁言7天,最高為終身禁言。

最後,請各位不要誤會本人「新官上任三把火」,原因不多加解釋,只因為本人有意助現有版主一臂之力,自薦而來。

謝謝各位
(PS. 如有任何疑問 / 查詢,或者舉報違規行為,都歡迎大家PM本人,前提是必須附連結 --- 暫時避免使用舉報功能,因為對版主來說不太方便)
作者: 軒裕    時間:
強力支持*v*
作者: 豆丁123    時間:
強力支持加一~
作者: 刺客先生    時間:
支持 奇版終於做返天龍版版主
作者: 紫紅    時間:
乜奇哥本身5係版主咩!?
新官上任????{:14_713:}
作者: KwAn:P    時間:
喔~啊奇回來了~
太好了~此版定必「乾淨」很多 ..
作者: 真天龍戰神    時間:
奇版,想問吓,咁一個月後呢?;P
奇版,想問吓,咁一個月後呢?
真天龍戰神 發表於 2-6-2011 16:52

一個月後.....暑假,當然是盡情投入遊戲...XD

...
... ...

沒啦,看情況吧,不曉得能否撐住...(主要是六月裡面大家都考試了,未必有空)
作者: tony3100    時間:
-0-你唔係一直都係版主黎咩
作者: 小乂主    時間:
新官是誰?
作者: 刺客先生    時間:
新官是誰?
小乂主 發表於 2-6-2011 18:11

樓主lo= =
奇版其實係舊官
作者: ◇帥靈╭*    時間:
奇版回歸,對本版是一種福氣呢:lol

(迷之聲::不過我就少左好多玩具玩了;P)
乜奇哥本身5係版主咩!?
新官上任????
紫紅 發表於 2-6-2011 09:05
-0-你唔係一直都係版主黎咩
tony3100 發表於 2-6-2011 18:08
新官是誰?
小乂主 發表於 2-6-2011 18:11

我本身只是文學小品版主 (看來大家都誤會了我是天龍版的)
經申請後,現在身兼兩版版主 ...

PS. 如果我本來就是天龍版版主,我不會容許之前的某些罵戰 / 洗版式討論帖 ...   
奇版回歸,對本版是一種福氣呢

(迷之聲::不過我就少左好多玩具玩了)
◇帥靈╭* 發表於 2-6-2011 18:25

福什麼氣... 我充其量只是一個屁 ...... 散發臭味驅散不良份子...

(玩具... 版主們對你真好)
樓主lo= =
奇版其實係舊官
刺客先生 發表於 2-6-2011 18:13

佢吾係一直都係版主咩= =

PS. 如果我 ...
榤奇 發表於 2-6-2011 18:29

不是吧....
枉我一直以為你是版主而不敢"造反"...
福什麼氣... 我充其量只是一個屁 ...... 散發臭味驅散不良份子...

(玩具... 版主們對你真好)

你太謙虛了;P

印象中你曾經也管理過天龍版

至少你比較"正常" [絕對不是說其他版主不正常:lol]

(要看看我是用什麼心態去玩咯哈:lol)
作者: kelvin4leung    時間:
大家好呀:)我好似未同大家介紹過!!!我係天龍交易版版主了,,奇版主,恭喜你回歸!係度宣傳下先xd,如果大家有關交易既問題or係天龍入面被騙可以pm我/去舉報帖舉報嫁 {:13_692:}
大家好呀我好似未同大家介紹過!!!我係天龍交易版版主了,,奇版主,恭喜你回歸!係度宣傳下先xd,如果大家有關 ...
kelvin4leung 發表於 2-6-2011 18:37

意見接不接受?態度會否照舊?:lol

如果不是,我樂意俾少少意見你
意見接不接受?態度會否照舊?

如果不是,我樂意俾少少意見你
◇帥靈╭* 發表於 2-6-2011 18:38

當然接受@_@最好多d tim la {:13_682:}
當然接受@_@最好多d tim la
kelvin4leung 發表於 2-6-2011 18:39

等我諗到先:lol俾d心機做好呢份工喇:lol
等我諗到先俾d心機做好呢份工喇
◇帥靈╭* 發表於 2-6-2011 18:40

多謝支持^o^
作者: ˇ刻骨銘心    時間:
你太謙虛了

印象中你曾經也管理過天龍版

至少你比較"正常" [絕對不是說其他版主不正常]

(要看看 ...
◇帥靈╭* 發表於 2-6-2011 18:33

咁軒正吾正常?_?.
作者: dolphin413    時間:
奇版會理舉報區加分嗎?
另外回答問題答得長盡又不是最快回,會加樂點嗎?
咁軒正吾正常?_?.
ˇ刻骨銘心 發表於 2-6-2011 20:20

點解你唔問其他版主,只問軒版?
大家好呀我好似未同大家介紹過!!!我係天龍交易版版主了,,奇版主,恭喜你回歸!係度宣傳下先xd,如果大家有關 ...
kelvin4leung 發表於 2-6-2011 18:37

回歸沒什麼好恭喜的...

天龍版又多兩個活受罪了.....
奇版會理舉報區加分嗎?
另外回答問題答得長盡又不是最快回,會加樂點嗎? ...
dolphin413 發表於 2-6-2011 20:24

當初舉報區我也有份建議的... 我有空都會去看看 (帖子很多)

回答問題方面,只是鼓勵大家盡快回答會員提問,答案不是最快也不打緊,只要有心回答,我也會給樂點的。
當初舉報區我也有份建議的... 我有空都會去看看 (帖子很多)

回答問題方面,只是鼓勵大家盡快回答會員提問 ...
榤奇 發表於 2-6-2011 23:12

因為舉報區常常太耐收不到樂點
我都等左1日了,去舉報區吧
因為舉報區常常太耐收不到樂點
我都等左1日了,去舉報區吧
dolphin413 發表於 2-6-2011 23:17

我剛剛去看了一次。

PS. 也許某人太忙吧
回復 28# 榤奇

先說麻煩你了,可能近排考試,忙温書呢,那靠奇版走一轉了
回復  榤奇

先說麻煩你了,可能近排考試,忙温書呢,那靠奇版走一轉了 ...
dolphin413 發表於 2-6-2011 23:27

沒關係,我一般先檢查舉報帖。
作者: [H]天使冰藍    時間:
唉....係呢個版只可以睇到你一個月......:'(
其實什麼逼使你突然走回來,
字面上已有3位,再加1位好像又多了
或者你都默認,某些有點能力不足,
破壞了你對 ...
東郭先生 發表於 3-6-2011 00:02

重點已講,就不必再玩踢爆吧:lol
一個月後.....暑假,當然是盡情投入遊戲...XD

...
... ...

沒啦,看情況吧,不曉得能否撐住...(主 ...
榤奇 發表於 2-6-2011 18:00

加油吧!盡力而為,問心無愧!:handshake

PS. 如果我本來就是天龍版版主,我不會容許之前的某些罵戰 / 洗版式討論帖 ...

奇版咁講,似乎暗示緊另外三位做唔到嘢咁喎!;P

其實我覺得,罵唔罵戰真係好睇觀點與角度,

大家討論擦槍走火產生火花真係在所難免嘅,

只要唔觸犯版規,適當嘅包容將可增加討論嘅積極性。呢一點,現時三位版主都做得唔錯架!

吓吓槍打出頭鳥只會令到天龍版死氣沉沉。

當然,某啲視版規如無物,版主們執行職務是理所當然的。(只可惜樂古版主們嘅權限實在.....)
奇版會理舉報區加分嗎?
另外回答問題答得長盡又不是最快回,會加樂點嗎? ...
dolphin413 發表於 2-6-2011 20:24

加嗰啲樂點真係咁重要嗎?
作者: tony3100    時間:
樂點好似冇咩用 對我黎講-0-
奇版咁講,似乎暗示緊另外三位做唔到嘢咁喎!

其實我覺得,罵唔罵戰真係好睇觀點與角度,

大家討論擦 ...
真天龍戰神 發表於 3-6-2011 10:16

罵戰...一旦出現粗話 / 嚴重侮辱他人的說話,立封...

其他我不管,激烈的討論刺激人氣..............................................................
加嗰啲樂點真係咁重要嗎?
真天龍戰神 發表於 3-6-2011 10:25

急於升級的話,重要。
無意用作任何用途,樂點只是小小的認同 / 鼓勵
樂點好似冇咩用 對我黎講-0-
tony3100 發表於 3-6-2011 10:45

這一點我也想過...樂點除了某些時候用作搶封測帳號,或者買道具卡使用,就沒有大用途...
罵戰...一旦出現粗話 / 嚴重侮辱他人的說話,立封...

其他我不管,激烈的討論刺激人氣.................. ...
榤奇 發表於 3-6-2011 20:11

絕對同意,當相方連最基本嘅尊重都欠奉嘅時候,就已經消失咗討論嘅意義喇!
急於升級的話,重要。
無意用作任何用途,樂點只是小小的認同 / 鼓勵

這一點我也想過...樂點除了某些時候 ...
榤奇 發表於 3-6-2011 20:13

其實可以發言的話都冇乜分咩級別的,這裡需要閱讀權限的帖子不是很多。

但仍然感謝奇版對在下的鼓勵。^^
作者: Artillusion    時間:
支持版主上任!!:victory:
作者: 赤彗星    時間:
強力支持版主
作者: 浪跡天涯002    時間:
奇術回來了~
強力支持版主
赤彗星 發表於 4-6-2011 11:45

支持我受罪 ... 天龍八部2之後,很變態的版面流量。
奇術回來了~
浪跡天涯002 發表於 5-6-2011 15:49

一個月..一個月..一個月!!! (拖)
作者: 赤彗星    時間:
就係要有版主先唔會有咁多無謂post
作者: 浪跡天涯002    時間:
支持我受罪 ... 天龍八部2之後,很變態的版面流量。

一個月..一個月..一個月!!! (拖) ...
榤奇 發表於 5-6-2011 22:41

這個考試時間就拜託你了(笑

事實看到現在的流量,我還是不要出現好些- -
這個考試時間就拜託你了(笑

事實看到現在的流量,我還是不要出現好些- - ...
浪跡天涯002 發表於 6-6-2011 11:46

我沒所謂...反正考試時間我也很閒..

歡迎光臨 (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz!