查看: 57694|回復: 1730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [2/6] TIMBO影片集 - TYPE-E 影片已更新~

沙米路的確很強,但係我一直都覺得b,c狙立場都好微妙
這部在b,c實彈狙中最合我意的機偏偏又有開鏡慢這個缺點,片中都可見樓主因為開鏡慢有好多次跳狙都發唔出/時間差而miss左,光束狙立場更為微妙
最近b包又出左新力軍gp-02 mlrs,buff技+垂直發射式導彈+貫通光束,這隻曝光率應該更低了ww

另外第3條片不是1阿布,1t3,1正義,1修理機麼,只是4部一起在龜,壓線去秒阿布不難啊.....
回復 支持 反對

樓主OC6個3點唔點必??沙米路一般有2次出必機會,又係全彈型必,再加上精狙機體OC點必升幅大過普通機
我覺得呢部必殺相當有投資價值
回復 支持 反對

我個人黎講中2全攻 再加 必殺技醒覺卡
Twilight_TL 發表於 3-1-2010 03:33

但係精狙機OC點本身加攻比普通機低,而且主武裝相比起孔明,gp-02之流距離無咁全面,而且咁做法無得插V苗,見到阿布,鐵烏龜同K-BALL咪好頭痛?
但人人喜好唔同,我都不便多嘴
回復 支持 反對

坦白講 GP02 同 孔明 遠比沙米強 (如果HK出我唔會用沙米)

不要這樣說吧   大家研究一下
如果我係阿布 我會追住拳機打  較小射沙米   加上 開了必醒後 一個必殺拋過去 阿布都幾金下
K BALL  2武如果打得中  真 ...
Twilight_TL 發表於 3-1-2010 04:12

拳機遇到沙米其實真係鬱得多,沙米迎擊能力太優勢,GP02同孔明我覺得係ALL ROUNDER,而沙米就係針對性的

其實個3個我都係列舉而已,公會戰BOOST DOWN同STUN出現率相當高,如果唔搭V疫苗我覺得太冒險
尤其係沙米這種低機動性的
而oc點必risk低,可以多一個手段處理麻煩的s/a機,而且點必可以發揮精狙機配點上的特點,沙米武裝特性唔似孔明同gp02咁需要加攻黎墊高,連裝飛彈本身巳經鬼火力,當然我唔係鼓吹點必點到滿,不過好值得分幾點去必殺
我曾經見過指渣1用必一下秒了70多%hpf91逆轉形勢
以B,C機一場平均能出2次必殺左右來看,點必後逆轉的試合期待率絕對不差
以上純屬個人觀點
回復 支持 反對

十分同意  我覺得好有道理
但我點全攻係因為    沙米本身對拳能力極高 但對剪能力等同0
我試過被全攻的迷天 4槍打死      紅G 近距 秒殺
多數都要拳機救      然而 沙米被秒後  SP也未儲到
以HK SER現在機體而言 多 ...
Twilight_TL 發表於 3-1-2010 09:38

有道理,野戰隊友質素唔穩定,點必殺有時的確未必發揮到
點攻的確比較汎用D

V苗係港服實用度的確唔高,但係韓服我覺得打公會戰必備(極端少數例子可用底力除外)
越高級玩家對戰,一個失誤就越要命,而要徹底減低失誤機會就只有靠V苗
真係想進取D,以我睇法都係直接點必好D,風險無咁大

期待TIMBO大OC6沙米影片
回復 支持 反對

個計分有BUG
第一場對面雙G雙沙   全部3分機 我殺4 但得10分 囧
第二場  只計拍左嗰部分 CU渣x2 T3 Super  = 2x2 + 5 + 3 = 12分
             但最後出現殺6 13分........ 啫係最開頭嗰2隻係半分機!? ...
Twilight_TL 發表於 18-1-2010 13:24

s機第2條命3分
b機第3命2分
c機第4命1分

我個人覺得內戰片無之前咁精彩,段片俾我個感覺有d似韓服打跳沙359
回復 支持 反對

原來個計分係咁  玩左咁耐都唔知
BTW有d似韓服打跳沙359E句 我睇唔明
Twilight_TL 發表於 20-1-2010 04:36

個感覺好似2沙2紅豬個隊強行突破之後,2隊都無重整番好隊型一復活就強攻,就好似跳沙359咁2隊互相強攻
令我個人覺得激情就的確幾激情,但係參考價值比之前就低左
回復 支持 反對

對面強攻係因為雙g雙沙陣 係玩壓的  加上東京細  佢哋決定一出黎就壓
開頭對面好成功  秒左我哋2架
我哋根本畀人壓住黎打  連重整的機會都無
我哋邊連攻上去嘅機會都無一直畀人壓到走唔到
但如果佢哋打到一半 回後 ...
Twilight_TL 發表於 20-1-2010 14:20

玩壓以雙紅豬雙沙來講係合理,但係沙漠強行追擊實在太無謀了,一開始逼走拖3後應該teleport 或者立刻回後,可幸對手紅豬follow得好,先會做到壓的效果
我覺得樓主個隊就係俾對手破壞隊型,但係對手隊型就係沙漠自行破壞

跳沙359即係固定沙漠場戰艦房,大家都會用高火力高性能機體強攻務求359完場
回復 支持 反對

雙g雙沙
紅g唔follow的話 個陣唔成型的
Twilight_TL 發表於 20-1-2010 21:22

所以咪話紅豬打得好-_-,沙漠先係癥結所在,如果有適時退一退,場地問題會令你的沙米相當頭痛
回復 支持 反對

新片睇完,第一段片雪條棍大魔唔係故意吧?-___,-

樓主走位似乎都係好似高級拳咁用側邊進擊,我就覺得唔係太適合k-ball這種拳機,理由有3
1.的確易入人好多,但係對射時目標將會轉移落己方後方高級機
2.前線壓制力不足,對方察覺到的話可能會4部一齊壓上黎,假如以3部己方機引開對手,用k-ball夾擊,又因為火力面同cost問題而唔值得
3.捉到人但係隊友橫槍應該好難做到,因為走位太偏,就好似閃電,神,劍突,佢地奇襲殺人都係靠自己斬死對手而好少需要隊友橫槍幫手
另外用k-ball點解要同人消大絕?反而我只會對肯定未有必既人出,因為我怕相消XD
回復 支持 反對