樂古Nakuz

標題: GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區 [打印本頁]

作者: 靈·鳥    時間: 19-10-2006 16:58
標題: GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區
其實基拉在Sd第34集係唔專登輸比飛鳥ga?

作者: vincent92    時間: 19-10-2006 17:04
作者: mmmicoo    時間: 19-10-2006 17:15
係 完全性比飛鳥真技術擊倒 飛鳥真用唔同既裝備同怪異既招數打敗基拉 因為基拉未對付過咁既敵人 所以輸左
作者: 無奈•哲〞    時間: 19-10-2006 18:45
點解都未播到34集,你地可以睇ga?
作者: 大劍師    時間: 19-10-2006 18:55
其實某程度上真係出左矛招
基拉打爆左佢一次
之後再合過先打爆freedom
作者: MaNtIK    時間: 19-10-2006 18:55
原帖由 mmmicoo 於 2006-10-19 17:15 發表
係 完全性比飛鳥真技術擊倒 飛鳥真用唔同既裝備同怪異既招數打敗基拉 因為基拉未對付過咁既敵人 所以輸左

係咪freedom比真打爆果x  =0=?
如果係ge..係基拉唔想打佢only= =
作者: ~雪糕仔~    時間: 19-10-2006 20:19
原帖由 無奈•哲〞 於 2006-10-19 18:45 發表
我好相信你係tvb既忠實fans
作者: [H]chyip    時間: 19-10-2006 20:30
有人喜歡專登輸的嗎 = =
作者: kevinpoon123    時間: 19-10-2006 20:39
如果唔俾人打爆仲有得做之後既野o既~ ==
作者: Kira~!!!    時間: 19-10-2006 20:56
原帖由 無奈•哲〞 於 2006-10-19 18:45 發表

佢地用D不法圖經睇既
作者: 驃騎仔    時間: 19-10-2006 20:57

你一定係睇tvb既啦..我地一早睇晒啦

神人拉係比肥田作到佢lost既
作者: Keroro    時間: 19-10-2006 21:50
原帖由 驃騎仔 於 2006-10-19 20:57 發表

你一定係睇tvb既啦..我地一早睇晒啦

神人拉係比肥田作到佢lost既

你錯啦
因為Bandai 要搵錢
所以Kira 要輸

Kira 一輸
S.F就可以出
咁Bandai 就可以賣模型啦
HG,MG,1/100 , CR,MIA,SD
XDD

*Destiny 根本就係商業片.............隻隻機設計出o來都係為左賣模型............
作者: Saviour    時間: 19-10-2006 22:27
原帖由 Keroro 於 2006-10-19 21:50 發表

你錯啦
因為Bandai 要搵錢
所以Kira 要輸

Kira 一輸
S.F就可以出
咁Bandai 就可以賣模型啦
HG,MG,1/100 , CR,MIA,SD
XDD

*Destiny 根本就係商業片.............隻隻機設計出o來都係為左賣模型 ...

雖然你講得冇錯~不過畫質一流~
故事就差左d~主角過份神化~令敵人冇個勁!
之前仲諗住果三部機會有返d作為....點知廢到乜咁 比基拉一一ko
作者: ※風龍※    時間: 19-10-2006 22:29

= =唔好做tvb迷啦 睇得多無益 上網c重好啦 無線D聲又難聽 又成日cut片
作者: §車§    時間: 19-10-2006 23:18
tvb果d卡通...........嘔
都係dl黎睇好d
作者: ANDY5202005    時間: 20-10-2006 07:58
=.=死人路人真..打爆我部freedom=.=
其實基拉讓佢姐...路人真佢咁串...遲d佢咪係比人爆(我係百份百的基拉迷^^)
作者: tommychan11    時間: 20-10-2006 08:16
原帖由 ※風龍※ 於 2006-10-19 22:29 發表

= =唔好做tvb迷啦 睇得多無益 上網c重好啦 無線D聲又難聽 又成日cut片

咁都要有網先睇到嫁.網都冇睇咩姐
作者: ANDY5202005    時間: 20-10-2006 14:57
=.=最衰聽9明d日文啦
唔係會好d^^
作者: 靈·鳥    時間: 20-10-2006 16:16

http://hk-pub.com/forum/thread-437013-1-1.html入伊個網la!tvb既忠實fans^_^
有人喜歡專登輸的嗎 = =

我的理由係基拉想換新機
=.=最衰聽9明d日文啦
唔係會好d^^

有中文字莫夠唒la!

作者: justice10616    時間: 20-10-2006 18:54
飛鳥是好運!!!!!
作者: abchkbaby    時間: 20-10-2006 18:55

神先做到既野@@你做唔到的
作者: sam哥    時間: 20-10-2006 18:58
其實事實好明顯--
基拉"明顯地唔想打..佢本身就諗住保護大天使下沉就走..點知俾真係咁迫住來打
而且真一定係唔夠基拉打..你試想下佢冇得換裝就係咁將d盾.劍飛出去會打得贏?
係一開始基拉就打斷左佢G隻腳..唔係換裝..邊有腳用..^^"
最重要既係...基拉從來唔打駕駛倉..真就係咁用盾擋住頭..手同身..根本就係咁俾個駕駛倉佢射
好賤既一招
真飛烏"佢好想同條女報仇就算死都要殺左基拉..
作者: 靚仔豪~    時間: 20-10-2006 19:17
原帖由 sam哥 於 2006-10-20 18:58 發表
其實事實好明顯--
基拉"明顯地唔想打..佢本身就諗住保護大天使下沉就走..點知俾真係咁迫住來打
而且真一定係唔夠基拉打..你試想下佢冇得換裝就係咁將d盾.劍飛出去會打得贏?
係一開始基拉就打斷左佢G隻腳 ...

比我係基拉我一定打爆佢駕駛倉
打爆基拉就你到串柒柒  我勁憎佢囉  又唔勁又串
作者: cnonehk    時間: 21-10-2006 02:20
做主角邊有分勁唔勁?
如果套套高達都有神人話柄既就無曬引

難道神人就不可以殺嗎?戰場上無分你我,"話知你係上帝,殺左少咁件"
難道神人殺人不可報服嗎?以牙還牙的方式,在戰爭上是常見的事
難道不可以用矛招嗎?你可想二次大戰,日本會唔會先問好美國可不可以炸嗎?
人家善用機體性能,能夠分身,能夠換裝,雖然自由是吃了下風,但這是必然的
加上基拉的那種怪性格,難道打到人斷手斷腳就奏效?人家仍然會走上另一架ms再戰
根本基拉就在拉曲"戰爭"的定義,真飛鳥才是正常的協調者,別想他有什麼特出的地方好了
本身GSD是描寫真飛鳥由駕駛脈衝高達直至戰死的一個經過,假苦沒有基拉,阿斯蘭等人在插手
那真的路線可會平步青雲
對於戰勝自由一事,我仍然帶有非常的不滿
明明是插中駕駛倉,明明是核爆,加上浸水足有一天,基拉也死不去
別去與他駕駛突擊高達進入大氣層,被神盾零距離自爆,被天意的龍騎兵掃射的事去比了
無可能這樣大命的!那很明顯,福田不想gsd人氣下跌,寧願不認識(設定)多一個新角色去駕駛sf
都打算將基拉起死回生,那將故意歪曲的起點就在這裡
你留意一下自然被轟掉後,故事線是很明顯的轉向基拉
就是很簡單的一個理由
別說我推卸責任,我指是日本方面的基拉迷
單是這樣的一段就引起全日本基拉迷的不滿
同時雖然有人轉投真,不過被基拉迷的聲氣蓋過去了
可變扭轉故事線的不是福田,是基拉迷們
是因為過度的不滿才會將故事搞得更糊塗
到op3,看見基拉在中間的時候,那不滿的情況明顯減少

其實這情況維持下去,基拉是永遠不會死的
間接一點來說,就是基拉迷在害得seed故事變得不理化
亦同時使製作群被迫製作另一個系統的故事來
假若大家有留意,基拉在初段只是一名普通的調整者
到後期才會拉上"最強調整者"的關係
沒記錯當時已經出現大大少少的基拉迷,效果顯然易見
最後的故事變得爛,間接是因為"最強調整者"的影響
到GSD,當"最強調整者"未出現的時侯,故事發展的還幾好的
不過當"最強調整者"出現後就變得爛多了

那大家留意到些什麼?主要令GSD變得不理化的不但有福田先生,或多或少會有基拉迷的影響
我想追查的是一套故事理性化的故事,別管定有多少設定多少人,只有一個神人就會把故事搞得很爛,可想而知設計故事的人要被無形壓力下才修改劇情的慘病,最終受害的是我們的觀眾!

大約話到些完畢
作者: 太陽和海洋    時間: 22-10-2006 11:18
原帖由 cnonehk 於 2006-10-20 18:20 發表
做主角邊有分勁唔勁?

難道神人就不可以殺嗎?戰場上無分你我,"話知你係上帝,殺左少咁件"
難道不 ...

你的想法和我一模一樣!!!!!
遇到知音人了
作者: ANDY5202005    時間: 22-10-2006 11:31
一個字賤...我最唔鐘意人地出予招...比我一野插爆佢呀...基拉太好人啦(^^羞...........)
作者: [H]shinn    時間: 22-10-2006 17:38
原帖由 ANDY5202005 於 2006-10-20 07:58 發表
=.=死人路人真..打爆我部freedom=.=
其實基拉讓佢姐...路人真佢咁串...遲d佢咪係比人爆(我係百份百的基拉迷^^)

脈衝係可以打爆freedom
不論tv or ps2
shinn無錯,錯只是福田
不要將所有錯賴在shinn
原帖由 ANDY5202005 於 2006-10-22 11:31 發表
一個字賤...我最唔鐘意人地出予招...比我一野插爆佢呀...基拉太好人啦(^^羞...........)

什麼芧招
技術黎
浮游炮仲屈機啦

作者: 飛鳥    時間: 22-10-2006 17:43
原帖由 大劍師 於 2006-10-19 18:55 發表
其實某程度上真係出左矛招
基拉打爆左佢一次
之後再合過先打爆freedom

freedom  係大機 爆一次好正常=.=
im 中機爆兩次都係好正常!
仲有我係勁憎基拉!  
真沒有錯!!只是盡忠效忠自己既國家!!
作者: 和希    時間: 22-10-2006 19:38
-.-"咁激動大家~其實講到後尾4x集果到 基拉同阿斯蘭 有個對話 果陣會有講到點解輸俾真
作者: KwT.    時間: 23-10-2006 19:31

DVD都有做啦XD
作者: 靚仔豪~    時間: 23-10-2006 20:52
原帖由 飛鳥 於 2006-10-22 17:43 發表

freedom  係大機 爆一次好正常=.=
im 中機爆兩次都係好正常!
仲有我係勁憎基拉!  
真沒有錯!!只是盡忠效忠自己既國家!!

唔爆又點可以換新機同啊死人真打過呢 話曬啊真都算係1/3個主角,比佢出下風頭姐
之後基拉換左機 同基拉打冇一次夠打
啊真得把口 次次都話要打敗基拉 但冇一次成功 仲要比人打返轉頭
啊真冇用[qq]688888[/qq]
基拉好野:lol
作者: lok194    時間: 29-10-2006 17:52
原帖由 靚仔豪~ 於 2006-10-23 20:52 發表

唔爆又點可以換新機同啊死人真打過呢 話曬啊真都算係1/3個主角,比佢出下風頭姐
之後基拉換左機 同基拉打冇一次夠打
啊真得把口 次次都話要打敗基拉 但冇一次成功 仲要比人打返轉頭
啊真冇用688888
基拉好 ...

加上個陣基拉掛住部大天使號....所以唔專心咁同真打....
再加基拉根本唔想同佢打.....
而真又有分析過freedom....而基拉又冇分析過衝擊
作者: justice10616    時間: 29-10-2006 18:27
不是!!!!!!!!!!!飛鳥好運!!!!!!!!!

這是個人意見!!!!!!!!!!
作者: 愛好者    時間: 29-10-2006 21:25
正確係飛鳥真利用一直而來基拉唔打駕駛室(只打頭/手/手臂/武器/腳),而且飛鳥比基拉殺左條女所以令佢有再一步既行動呢!佢打敗基拉只係時間既問題,飛鳥一日比一日成長,基拉好似仲係到原封不動咁
作者: [H]shinn    時間: 30-10-2006 09:37
真d戰鬥方式好絕
不過戰鬥當然唔同你講同情啦
所以真嬴是應該的
事實上,脈脈的確夠freedom打
仲卓卓有餘tim
作者: 愛好者    時間: 30-10-2006 13:12
其實係gsd頭幾集個議長同卡嘉蓮講左脈衝個ms系統係最好--"唔知大家有無留意?
作者: 指定套票﹏楓'    時間: 1-11-2006 23:57
基拉根本無心機去打...只係想安全護走arcu-angle......佢點都估唔到shinn都拼哂老命
其實正確泥講....係同歸= =因為shinn插中左freedom個核心位...同自爆無分別
作者: 神忍武術天次    時間: 2-11-2006 00:30
都唔明呢d科幻片竟然有d咁正既歌..
聽歌都唔睇動畫= =-
作者: 愛好者    時間: 2-11-2006 11:24
原帖由 指定套票﹏楓' 於 2006-11-1 23:57 發表
基拉根本無心機去打...只係想安全護走arcu-angle......佢點都估唔到shinn都拼哂老命
其實正確泥講....係同歸= =因為shinn插中左freedom個核心位...同自爆無分別

係就係插中左freedom個核心位,但係基拉開左中子干擾器--"
作者: 老※虎    時間: 2-11-2006 14:26
原帖由 指定套票﹏楓' 於 2006-11-1 23:57 發表

脈衝都冇爆到
作者: 愛好者    時間: 2-11-2006 15:32
原帖由 老※虎 於 2006-11-2 14:26 發表

脈衝都冇爆到

當然無爆啦∼如果FREEDOM真係爆,飛鳥真死左N年啦(核爆丫大佬!幾千度高溫,唔係基拉係就爆之前禁左干擾器都無戲做啦)
作者: 老※虎    時間: 2-11-2006 17:16
原帖由 愛好者 於 2006-11-2 15:32 發表

當然無爆啦∼如果FREEDOM真係爆,飛鳥真死左N年啦(核爆丫大佬!幾千度高溫,唔係基拉係就爆之前禁左干擾器都無戲做啦)

我知,係之前有個人話係同歸我先咁講姐

可能真唔死就係要比人報復^^
作者: 指定套票﹏楓'    時間: 2-11-2006 18:06
原帖由 老※虎 於 2006-11-2 14:26 發表

脈衝都冇爆到

我冇impluse爆
我只係話shinn咁做同自殺無分別
作者: ANDY5202005    時間: 2-11-2006 19:25
我唔鐘意路人真>.<
唔鐘意就唔鐘意
作者: wyhone    時間: 2-11-2006 21:26
原帖由 cnonehk 於 2006-10-20 18:20 發表
做主角邊有分勁唔勁?

難道不 ...

客觀的立場同中肯的意見
比起之前幾個人話阿真好賤打爆freedom
好一百倍了了
作者: terry~    時間: 6-11-2006 01:50
freedam被ko的真正原因(笑話)

話說高達SEED發行後,基拉的人氣一直高高在上,所以導演請來了基拉和飛鳥。
  導演:這一次,我們要拍高達SEED命運,希望基拉你能夠當主演。
  基拉:導演不好意思,別的組已經讓我去演<今天開始我是魔王>的主角了……。
  飛鳥:(自言自語)王牌就是王牌,連導演的話都可以不聽。
  導演:那好吧!飛鳥你就代替基拉當主角吧!
  飛鳥:真……真的嗎?
  導演:嗯,故事中你就叫真@飛鳥吧!
  飛鳥:謝謝……導演。
  導演:基拉,你安心的拍<今天開是我是魔王>吧!前十五話你沒有多少戲份。
  基拉:謝謝導演。

就這樣,飛鳥成了SEED命運的主角……。汗。

二十來話後,基拉的戲分開始多了起來,引起飛鳥的不滿。
  飛鳥:導演,我才是主角,為什麼風頭都被基拉搶走了。
  導演:沒有辦法,誰讓他是第一部的主角,怎麼說大家也想知道他的近況呀!
  飛鳥:不行,不行,不要再增加他的戲份了。
  導演:這個,不太好辦呀!
  拉克絲:導演不如讓基拉在三十四話,把自由報消好了,這樣基拉的戲份就少了。
  飛鳥:對,對,就這樣。
  拉克絲:(暗笑)傻瓜,沒了自由可以有自由2呀!
  導演:可是這樣好嗎?
  基拉:沒關係, 導演,34話之後,有兩話我可能不能參加,因為<今天開始我是魔王>的第二季已經開始了,我要過 去。
  導演:那好吧!34話讓自由報消吧!

就這樣,飛鳥在34話的時候,把自由報消了。

第34話,自由報消之後,飛鳥坐在駕駛艙內。
  飛鳥:(高興的哭泣著)哼哼哼,主角終于換我做啦。
  基拉:導演,我要到別的組拍戲先走一步。
  導演:好的。
  基拉:拉克絲,新的機體就靠你了。
  拉克絲:放心,那些奴隸們正在為我們愛的結晶,努力工作著。
  基拉:多久才能完工。
  拉克絲:放心,你拍完了今天開始我是魔王回來,正好可以開上新機體。
  基拉:總算是好了,二年不用的自由,機體有一股發梅的味,有了新機體就好多了吧!
  拉克絲:就是,就是……。
作者: 森巴    時間: 13-11-2006 03:03
作者: ◆~傑~▼    時間: 17-11-2006 21:46
第1次係依個版講野orz:能力計,自由一定係勁d,lv黎計都係基拉勁d,話說基拉打緊仗戈陣佢都仲走緊難
2種講法
第1種:基拉1部機要保護大天使,所以佢都無乜同真打,so比佢猛攻,輸係正常
第2種:雷睇穿曬自由ge弱點,基拉完全無法攻擊到真,係咁走,最後就比真ko埋
唔知講得岩唔岩,我無乜研究高達
作者: LdiOgiVtaEl    時間: 17-11-2006 22:00
係基拉讓真...
因為基拉從來唔會打人"嫁"駛倉(因為佢唔想殺人),只係令敵人冇晒戰鬥力,如:爆頭同手,腳
而真就知道左呢一點
再加埋換裝既戰術
最後基拉就無奈地戰敗左..
作者: [H]shinn    時間: 17-11-2006 22:12
原帖由 LdiOgiVtaEl 於 2006-11-17 22:00 發表
係基拉讓真...
因為基拉從來唔會打人"嫁"駛倉(因為佢唔想殺人),只係令敵人冇晒戰鬥力,如:爆頭同手,腳
而真就知道左呢一點
再加埋換裝既戰術
最後基拉就無奈地戰敗左..

耕田啦
唔洗讓佢都係輸
im劍形爆seed狂格
唔死至難
作者: ChiT﹏”    時間: 22-11-2006 14:19
如果freedom每次射到秒住個艙,都有可能win∼
作者: [H]shinn    時間: 22-11-2006 18:23
原帖由 ChiT﹏” 於 2006-11-22 14:19 發表
如果freedom每次射到秒住個艙,都有可能win∼

如果鐵球每次射中個艙都嬴啦
你講曬啦

睇左sp3
分析到shinn用腦用得好緊要
飛盾,射盾,利用反射,中左freedom
換機前爆部飛機比freedom
再用重劍+推進 mix   突格

唔嬴的話,基拉無法推翻"我是神"的說法
作者: kindsan    時間: 22-11-2006 20:58
我記得freedom爆o左之後...官網(好似)話freedom o個陣因為大戰導致的核"泄流"因而得番3成攻力......所以比真打爆好正常
如果基拉射艙...以基拉個準確度...真好難唔死...
p.s.真佢用把重劍插過去...freedom用把劍打橫放係到...成把劍會冇o左lo
又或者彈起 雙劍插番去真到...XD(唔鍾意勿插)
作者: [H]shinn    時間: 22-11-2006 22:59
原帖由 kindsan 於 2006-11-22 20:58 發表
我記得freedom爆o左之後...官網(好似)話freedom o個陣因為大戰導致的核"泄流"因而得番3成攻力......所以比真打爆好正常
如果基拉射艙...以基拉個準確度...真好難唔死...
p.s.真佢用把重劍插過去... ...

You're jokin', you're jokin'
I can't believe my ears
gsd部freedom係重整
你邊度官網聽返黎
仲有freedom 把劍點檔
檔到既,基拉都唔會用盾檔啦
重劍比一般劍威力高好多
有打機都知啦
爆seed,n格,補槍,差唔多400血
作者: 卡里安    時間: 23-11-2006 02:44
想殺佢咪打直斬囉0 0
作者: 愛好者    時間: 23-11-2006 16:16
其實基拉唔死,好正常喔~都插唔中,係駕駛室既下面插,最多插中核動力爐,其實都係作者安排既,gs比人零距離自爆都死唔去,咪話插爆部機,劈都可能劈唔死,想搞到基拉變左神--
作者: 1992wtk    時間: 23-11-2006 17:01
就是因為這集
令真變成路人=]
作者: 愛好者    時間: 23-11-2006 19:17
原帖由 1992wtk 於 2006-11-23 17:01 發表
就是因為這集
令真變成路人=]

人人都說真是主角,雖然的確係以真為主,但係基拉的出現,令真變成了大配角一名~可惜可惜
作者: FaLtZeR∼    時間: 23-11-2006 19:32
點止可惜,係超可惜啦
作者: kindsan    時間: 23-11-2006 20:10
原帖由 [H]shinn 於 2006-11-22 14:59 發表

你邊度官網聽返黎
重劍比一般劍威力高好多
有打機都知啦
爆seed,n格,補 ...

重劍個頭係[red]實劍[/red]
freedom打橫放把[red]光束劍[/red]...明唔明?
作者: ~雪糕仔~    時間: 23-11-2006 20:19
原帖由 [H]shinn 於 2006-11-22 22:59 發表

你邊度官網聽返黎
重劍比一般劍威力高好多
有打機都知啦
爆seed,n格,補 ...
整game果條友點作都得架啦
佢整到一粒豆(有打機既都會知)打爆一部流星號+freedom都得

作者: 森巴    時間: 23-11-2006 22:26
作者: 鏗~    時間: 25-11-2006 16:15
原帖由 愛好者 於 2006-11-2 11:24 發表

係就係插中左freedom個核心位,但係基拉開左中子干擾器--"

我唔想話你...但你真係偏幫基拉...
無錯...係GS整FREEDOM出黎個陣,拉克絲有提過,FREEDOM係安左干擾器的
不過那是中子干擾調解器
中子干擾器係係祖羅斯7號比地球軍用核彈炸左之後,先放晒落地球,防止悲劇再現
所以,FREEDOM有需要再安中子干擾器嗎?
如果有安,早在GS個陣,開左佢黎頂核彈了,洗咩用架流星射咁晒氣?

中子干擾調解器係為左FREEDOM以核能作能量而設的
顧名思義,姐係將中子干擾器既效能消除
咁freedom既核能先可以正常運作
所以,"基拉開左中子干擾器"明顯係膠的說

其實基拉唔死,好正常喔~都插唔中,係駕駛室既下面插,最多插中核動力爐,其實都係作者安排既,gs比人零距離自爆都死唔去,咪話插爆部機,劈都可能劈唔死,想搞到基拉變左神--

基拉唔死點好正常?
基拉話就話係"最強調整者",但係只係係技術方面優勝...
係人體機能方面,佢同正常人係一樣的
試問零距離爆炸入邊,點可以唔死?!
冇錯,無疑上佢真係冇死,但亦都唔代表"今次唔死得,就劍插都一樣唔洗死"
插爆部機唔死得,咁點先死得?真係要拎落太陽熔左佢ma?
仲有,插中桃動力爐,咁姐係會核爆啦
唔好話爆唔爆得佢死,輻射,高溫呢d都殺得死佢啦

仲有...有d人話真錯晒,又出矛招等等...基拉只係唔好彩...
現實入邊,你考試成績差,那你只係"唔好彩"嗎?
冇溫書就冇溫書,呢d唔怪得人,個個都係拎住同一本書黎溫,點解人地可以考得好你咁多?就係因為人地有準備
有付出,就一定有收獲
係基拉冇做功課,早係之前...真用部炮戰型已經可以避開freedom既攻擊
基拉個陣都蠻驚訝的,但佢之後就冇對im做過任何分析
相反,真做過晒功課,知道freedom係唔會打駕駛倉個d位
所以諗到一系列既對策,利用im既優點黎打敗freedom,好似換裝,擲盾,分體等等
咁都叫出矛招呀?
freedom夠係係gs到偷返黎ga啦
如果freedom比左敵人用,你估佢真係咁勁咩?

我唔係幫住呀真,亦唔係咩基拉迷,真迷,亦唔支持sd系列既片
只不過係因為以咁垃圾既point去盲目咁支持一個人,實在睇唔過眼
作者: [H]shinn    時間: 26-11-2006 09:41
原帖由 鏗~ 於 2006-11-25 16:15 發表

我唔想話你...但你真係偏幫基拉...
無錯...係GS整FREEDOM出黎個陣,拉克絲有提過,FREEDOM係安左干擾器的
不過那是中子干擾調解器
中子干擾器係係祖羅斯7號比地球軍用核彈炸左之後,先放晒落地球,防止悲劇再 ...

同意以上
im劍格絕對有能力打嬴freedom
基拉神樣無視化
作者: 鏗~    時間: 26-11-2006 14:45
原帖由 [H]shinn 於 2006-11-26 09:41 發表

同意以上
im劍格絕對有能力打嬴freedom
基拉神樣無視化

其實,freedom既速度一定比im快
所以斬艦刀呢樣野某程度都可以話斬唔到freedom
所以正常既freedom裝備係夠im打的
但im點解會夠打呢??
(路人甲:劇情需要lo,仲洗問???)
除 左呢樣之外,一開始大家差唔多吧,
之後freedom又係射手,頭,腳個d位,比真一一避晒
可惜腳都係避唔開吧(忘記用槍定劍打的了),斷左腳之後im擲盾反射激光
係差d中freedom個頭的,唔中既原因...可能基拉有一定實力吧,但係都中膀頭,雖然冇咩影響...但係都叫有損傷吧
之後im再將d垃圾(咩咩咩機動型裝備,身身,腳腳)送晒比freedom,再搵架機射爆,炸佢獲甘(都叫有損傷吧- -")
之後再出過套新既機動型比佢,咁有傷勢既freedom突然要打部新既im,就估了下風吧
仲有,唔好話基拉唔打駕駛倉咁偉大,freedom拎劍,橫掃落im到,係im身同腳分開左,等freedom斬空氣,im先唔洗死
如果係平時個d機,呢下已經玩完
之後都知吧,im合返,之後一槍打落freedom隻翼到- -"
(其實應該係打引擎的,但freedom好彩掛,...im打中佢隻翼唔中引擎,唔係freedom就要行落海- -")
個陣時,freedom既機動性已經比平時低好多(我記得佢隻翼好似打空戰有好大幫助的...)
之後基拉亂黎,比真射爆埋支槍,得返劍,完好無傷既im 已經估上風了,機動性就算唔係高過freedom都同freedom一樣了吧
呢個時候真仲call埋重劍性出黎,都費時換裝咁煩,將d咩咩咩回力標擲晒過去...
之後拎把斬艦刀衡過去,之後就穿人盾,比人爆頭,勝出~that's all
可能真係劇情需要- -係我就拎腰間個2支炮,係佢衝埋黎個陣射佢獲甘= ="""
因為freedom傷晒...機動性下降,令自己同部im既速度一樣...
咁一個問題...機動型im拎激光劍=機動型im拎斬艦刀?一定不是吧...
只是武器...真已經較個陣既freedom優勝= ="
所以...無疑上真贏好正常...不過真係贏左之後唔知點姐...傻笑= ="
作者: _~ChinG~!    時間: 26-11-2006 17:55
基拉爆seed爆到虧左先書ga爆得太耐

你睇下佢變態,,,,
佢唔係NT都用到浮游炮...= =
作者: 鏗~    時間: 27-11-2006 00:16
原帖由 _~ChinG~! 於 2006-11-26 17:55 發表
基拉爆seed爆到虧左先書ga爆得太耐

你睇下佢變態,,,,
佢唔係NT都用到浮游炮...= =

咁既[過濾]point你都作到...證明無線播sd/sd-d呢2套所謂既gundam系列好成功

仲有,sf,legend等等個d都叫做"龍騎兵"
係用電腦控制的
浮遊炮係用心靈控制的
咪將2樣野攪亂
你咁樣不但會令人覺得你冇point
而且辱罵緊新人類
作者: ST.WIND    時間: 27-11-2006 01:17
如果有看外傳的話

就會知道,那時候的freedom已到生命尾聲,推動力只剩下前戰爭時的80%
即使沒有這次戰鬥,freedom也會在幾日內玩完

這亦是突擊自由出現的原因之一
作者: terry~    時間: 27-11-2006 18:03
原帖由 鏗~ 於 2006-11-26 14:45 發表

其實,freedom既速度一定比im快
所以斬艦刀呢樣野某程度都可以話斬唔到freedom
所以正常既freedom裝備係夠im打的
但im點解會夠打呢??
(路人甲:劇情需要lo,仲洗問???)
除 左呢樣之外,一開始大家差唔多吧 ...

一句講晒
基拉唔夠路人真打
作者: 鏗~    時間: 28-11-2006 23:17
原帖由 terry~ 於 2006-11-27 18:03 發表

一句講晒
基拉唔夠路人真打

又一次證明
唔準備既人永遠係失敗的那個- -
作者: 池少~    時間: 4-12-2006 18:50
原帖由 terry~ 於 2006-11-27 18:03 發表

一句講晒
基拉唔夠路人真打

掉番機用睇下會點XD
作者: 樂    時間: 4-12-2006 19:11
原帖由 ST.WIND 於 2006-11-27 01:17 發表
如果有看外傳的話

就會知道,那時候的freedom已到生命尾聲,推動力只剩下前戰爭時的80%
即使沒有這次戰鬥,freedom也會在幾日內玩完

這亦是突擊自由出現的原因之一

什麼外傳來
只係網上見過文字解釋
而且不能肯定作品真與假
作者: 驃騎仔    時間: 5-12-2006 00:15
原帖由 於 2006-12-4 19:11 發表

什麼外傳來
只係網上見過文字解釋
而且不能肯定作品真與假

我記得是有出外傳的..不過我睇都冇睇就洗左機= =
作者: 鏗~    時間: 5-12-2006 00:21
原帖由 池少~ 於 2006-12-4 18:50 發表

掉番機用睇下會點XD

2種唔同既setting- -"

@"點腱的說,,,呢個應該係槍
(拔劍了)...

基拉:快給我劍影系統
(-口-點樣換裝的呢- -"?)
作者: kirawai    時間: 5-12-2006 16:25
真做左主角 但係好多人都當基拉先係主角
所以真變左做配角 本人都當左基拉係gs後期主角
所以唔覺可惜 可惜就係點解得後期呢
再早d 出就好..咁自由同正義也可以早點登上主角的位置
作者: tonyho50000    時間: 5-12-2006 16:39
基本上Gsd到咗後期己經5再係真做主角
變咗係基拉,細心留意op既人都會知
作者: 鏗~    時間: 5-12-2006 18:23
原帖由 kirawai 於 2006-12-5 16:25 發表
真做左主角 但係好多人都當基拉先係主角
所以真變左做配角 本人都當左基拉係gs後期主角
所以唔覺可惜 可惜就係點解得後期呢
再早d 出就好..咁自由同正義也可以早點登上主角的位置

基督教遲早冇...
改做基拉教吧...

2樣冇咩唔同...都係敬拜神...
作者: eddy_3    時間: 7-12-2006 13:13
一定是真係出左矛招
與其話真win,不如話是他win氣力和奸招,
作者: 池少~    時間: 7-12-2006 14:41
其實脈衝的確係勁過自由既~
但係由 seed 到 destny 都係基拉做第一男主角
destny果度一開始只係將 基拉 同 路人真 換左位
基拉 由第一變左第三 而 路人真 就係第一男主角
到左destny後d就係變番 基拉 做第一男主角 而 路人真 做番第三
作者: terry~    時間: 7-12-2006 20:58
標題: 回復 #79 池少~ 的帖子
因為小朋友們愛基拉嘛
福田咪比佢坐正做主角囉
作者: 鏗~    時間: 7-12-2006 21:10
原帖由 eddy_3 於 2006-12-7 13:13 發表
一定是真係出左矛招
與其話真win,不如話是他win氣力和奸招,

唔該你睇睇上邊人地d回覆先再回
提埋你啦,呢個post既第7頁已經有得睇

唔好冇啦啦up埋晒d廢point出黎
會比人笑的
作者: 池少~    時間: 8-12-2006 14:35
無咩所謂 路人真win左又點 代表d咩?
基拉唔夠路人真打?
freedom唔夠impules抽? <----唔知路人真部機既中文名...又唔知有冇串錯
講落去都係無意義 都係講番其他劇情啦-,-

作者: kirawai    時間: 8-12-2006 19:53
基督教遲早冇...
改做基拉教吧...

2樣冇咩唔同...都係敬拜神...

基拉迷支持基拉 真迷支持真
中立的也有中立的

不過到最後 真都係戰敗
而基拉 同 阿c蘭 win左
真最後都係返返去澳布度
d個結局不錯吧

拜神迷更加愛神
真係想開返個基拉教
可以同基拉迷一齊拜神

支持基拉神-3-"

作者: 池少~    時間: 8-12-2006 23:06
我覺得雷很帥 比基拉或是真等等等等更帥的說
作者: [H]shinn    時間: 9-12-2006 12:28
原帖由 池少~ 於 2006-12-8 14:35 發表
無咩所謂 路人真win左又點 代表d咩?
基拉唔夠路人真打?
freedom唔夠impules抽? <----唔知路人真部機既中文名...又唔知有冇串錯
講落去都係無意義 都係講番其他劇情啦-,-

無知,用w名言
世上沒有最強的Gundam,只有最強都機師
seed-d劇情真的想死
劇情可算是垃圾
seed還好
但seed d帶出來的意念就是
中立國製冰器推動戰爭是正確,奧布沒有錯

什麼理念,來一個正義必勝ending,惡搞也有個限度吧
shinn沒有錯,奧布根本就錯,秘密製冰器,說中立,推動戰爭,令shinn家人死於戰難中
令shinn先討厭奧布,基拉一句和平,奧布無罪,掂爆啦
作者: [K]    時間: 9-12-2006 22:38
我想問一問destiny最後一集
議長中左槍, 艦長留低陪佢
跟住尼爾又冇走
最後佢地係咪死唒?
作者: 鏗~    時間: 10-12-2006 16:23
原帖由 [K] 於 2006-12-9 22:38 發表
我想問一問destiny最後一集
議長中左槍, 艦長留低陪佢
跟住尼爾又冇走
最後佢地係咪死唒?

呢樣冇人知
你可以想像佢死左
但亦可以唔係...
點解咁講呢??
原因係,
基拉係sd比神盾零距離自爆都爆唔死
穆用突擊頂完陽電子炮之後成架爆左,但都可以係sd-d既劇情入邊比人救返

那麼...有什麼是不可能的?

impossible is nothing
作者: 1992wtk    時間: 10-12-2006 16:30
其實最強的是利古絲吧(奸笑
作者: 鏗~    時間: 12-12-2006 22:09
原帖由 1992wtk 於 2006-12-10 16:30 發表
其實最強的是利古絲吧(奸笑

其實佢爆左seed之後有咩用- -"?
架永恆號又唔會行快d既...- -"
作者: ST.WIND    時間: 12-12-2006 22:54
原帖由 鏗~ 於 2006-12-13 02:09 發表

其實佢爆左seed之後有咩用- -"?
架永恆號又唔會行快d既...- -"

絕對有用的
爆了SEED的冰恆號在機戰α3好好用的 XD
作者: [K]    時間: 13-12-2006 21:39
原帖由 鏗~ 於 2006-12-10 16:23 發表

呢樣冇人知
你可以想像佢死左
但亦可以唔係...
點解咁講呢??
原因係,
基拉係sd比神盾零距離自爆都爆唔死
穆用突擊頂完陽電子炮之後成架爆左,但都可以係sd-d既劇情入邊比人救返

那麼...有什麼是不可 ...

明白了, 姐係呢點故事冇交代
只可以自己諗
作者: 鏗~    時間: 14-12-2006 18:39
原帖由 ST.WIND 於 2006-12-12 22:54 發表

絕對有用的
爆了SEED的冰恆號在機戰α3好好用的 XD

但係劇情入邊..好似冇咩用= ="""""
(總覺得自由&正義係a3變左廢機- -"係咪因為我唔係基拉?=口=)

原帖由 [K] 於 2006-12-13 21:39 發表

明白了, 姐係呢點故事冇交代
只可以自己諗

對 = =
靠自己想像力就夠- -
如果出第3集- -可能基拉退休,真做神都唔定- -任人作ga姐呢d

作者: 池少~    時間: 16-12-2006 11:59
我想問第47集16分59秒果度係唔係拉克絲爆seed?
作者: 鏗~    時間: 16-12-2006 16:56
原帖由 池少~ 於 2006-12-16 11:59 發表

佢係咪呢個時間爆我唔知
但係,爆得sd既得5個
基拉,呀斯"難"(唔識打- -),真,卡卡連同利古絲
基,斯,真,卡4個爆左sd無疑上係一定會勁左
但利古絲坐係架艦到...爆sd唔知有咩用- -...架艦又唔會行快d=-="
作者: 愛好者    時間: 22-12-2006 22:30
原帖由 鏗~ 於 2006-12-16 16:56 發表

佢係咪呢個時間爆我唔知
但係,爆得sd既得5個
基拉,呀斯"難"(唔識打- -),真,卡卡連同利古絲
基,斯,真,卡4個爆左sd無疑上係一定會勁左
但利古絲坐係架艦到...爆sd唔知有咩用- -...架艦又唔會行 ...

seed除左係可以令到人勁左之外,我聽閒其實仲可以令到爆seed果個人有預知能量(不知是否正確~)
作者: ☆逆月*●°    時間: 22-12-2006 22:45
原帖由 愛好者 於 2006-12-22 22:30 發表

seed除左係可以令到人勁左之外,我聽閒其實仲可以令到爆seed果個人有預知能量(不知是否正確~)

你看唔到有x集係有人打基拉
條友一開槍基拉就feel到= =
作者: 鏗~    時間: 23-12-2006 01:06
原帖由 ☆逆月*●° 於 2006-12-22 22:45 發表

你看唔到有x集係有人打基拉
條友一開槍基拉就feel到= =

係邊集- -"?
講真...真係同你打PS2既GUNDAM一樣JA GA WO- -
比人鎖定...就會有D警告既聲出黎- -
呢D好似唔關預知唔預知事- -
我覺得只係提高佢既反應而已- -(所以打GUNDAM,爆SEED用SPEED才是王道- -)
作者: ☆逆月*●°    時間: 23-12-2006 06:45
玩Ps2爆SeeD先是神= =

原帖由 池少~ 於 2006-12-16 11:59 發表

seed2
只要基拉爆她又會爆= =

作者: 鏗~    時間: 23-12-2006 13:53
原帖由 ☆逆月*●° 於 2006-12-23 06:45 發表
玩Ps2爆SeeD先是神= =

seed2
只要基拉爆她又會爆= =

唔一定- -
好多時基拉爆個陣都唔見佢爆- -
作者: ☆逆月*●°    時間: 23-12-2006 16:23
原帖由 鏗~ 於 2006-12-23 13:53 發表

唔一定- -
好多時基拉爆個陣都唔見佢爆- -

拉和基拉天生一體

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2