樂古Nakuz

標題: winning 11既問題 要ps2-.-既 新手7問 [打印本頁]

作者: 阿淚    時間: 31-12-2007 05:21
標題: winning 11既問題 要ps2-.-既 新手7問
我玩開ps2版 之前我買過本game書 教咩插花 插水 假射門 等等...但係都是ps3 同xbox的....有冇人教我我._."""  
2) 係咪有人教幾多人打前中後架? 點揀....我英文版的....
3)大家覺得咩人咩隊最勁._.
4)大家知唔知點先可以射門個陣唔張個波飛到咁高
5)點解同電腦打個陣 電腦d 人識"mark"住哂我d人 傳親波都比人搶....我d人又唔識"mark"番住佢既-.-...?
6)._. 我想問點大傳 傳比自己友......應該話係傳唔準.....
7) 玩"手龍"...有冇得控制個手龍唔好"橙"人? 因為我都試過專登左/右彎彎地咁沖埋去 個手龍一橙到我就紅牌 + 12馬 -o-有得得控制佢架?
作者: 蝦蛟    時間: 31-12-2007 09:15
1) ps3既動作同ps2差唔多,照睇無咩所謂,連按r2插花,有象根扣的球員會出到象根扣e.g 朗拿癲奴 , c朗  假射門,於射門力度(即口形)棒出現時即按x (傳波棒(遮o形)出現時按x亦有同樣功用 插水功能只有we2008有
2)陣形調教
3)因人而異
4)射門力度棒不要按太高或球員能力較高亦可減低機會
5)自已set的
6)o形傳波會自動幫你set傳比邊個,較準,手動的話按三下o形
7)守=十戈  鏟=金一  鏟人通常係人地單刀仲未入禁區先會咁做,無得揀唔咁樣,除非你玩手動守龍,不過除非你好勁唔係我唔建議你咁做,仲有如果照你咁講應該係撲波個陣掂到你先有12碼,禁區入邊好少會鏟你
作者: [H]csyuenl    時間: 31-12-2007 09:52
標題: 回復 2# 的帖子
版主大人
乜出左winning 11喇咩?
作者: 蝦蛟    時間: 31-12-2007 11:00
唔知呀 [H]csyuenl版主
可能講緊we2008掛 -_-
作者: [H]csyuenl    時間: 31-12-2007 12:16
標題: 回復 4# 的帖子
大人答得咁詳細
實知道d關於we11 o既野
game書都講埋有PS3同XBOX版we11

L1都好似插到花喎
只係慢d姐

關於射波呢個問題
力度同能力之外
仲有射姿/助跑/有冇人阻住/左右腳都好似關事
作者: 蝦蛟    時間: 31-12-2007 12:27
呢個問題就交比你啦版主大大
小人先行告退 (逃
作者: [H]csyuenl    時間: 31-12-2007 14:34
標題: 回復 6# 的帖子
我玩過幾次we2008咋
作者: 蝦蛟    時間: 31-12-2007 19:19
我一次都無玩過呀 囧
作者: [H]csyuenl    時間: 31-12-2007 20:20
標題: 回復 8# 的帖子
咁你都可以答晒人地d問題
真係天才喎
作者: 阿淚    時間: 1-1-2008 00:42
隻game 全陪叫 winning 11 2008-.-   咪又係同一隻game-o- 版主大人 咁特別有咩要注意先會射到咁高

1) ps3既動作同ps2差唔多,照睇無咩所謂,連按r2插花,有象根扣的球員會出到象根扣e.g 朗拿癲奴 , c朗  假射門,於射門力度(即口形)棒出現時即按x (傳波棒(遮o形)出現時按x亦有同樣功用 插水功能只有we2008有  

但係唔同wo - - 咩插水....我禁極都冇  假射門都係唔明..... 同埋我英文版....小弟唔識英文-o-"
作者: [H]csyuenl    時間: 1-1-2008 10:06
梗係唔同啦
winning eleven根本就係一隻game個名同系列
之後9、10、2008果d係集數
winning/we係一個簡稱
極小數人先會打winning 11 2008/winning eleven 2008
最多人會打winning 2008/we 2008

好遺憾同你講
PS2版係插唔到水

假射門就好簡單姐
你試下是旦搵條友帶波行到人地半場範圍內
禁口果陣
咪有條有顏色o既BAR出現
果陣你就放口
轉為禁x
不過當然係要快啦
要等個球員未射出個波之前就要禁x
最好就早d禁左X先

其實響自己半場都做到
方法同上面個例子差唔多
只係口換左做○
作者: choykamwing    時間: 1-1-2008 14:51
2) set  formation 果度轉~
3) 呢d野好難講  用得勁就勁  唔識用就唔勁
4) 如果覺得自己射得大力左,可以按[下]制,咁可以減番d力,冇咁易抄高
5) 有得較的,mark setting都得
6) 傳得耐就準啦
7) 人地單刀,就算你唔按三角形,個龍一定出黎封佢,佢扭你,你撲到佢,一定12瑪紅牌

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2