樂古Nakuz

標題: 唔想同學校d人做朋友 [打印本頁]

作者: 小山田萬太    時間: 29-7-2009 15:25
標題: 唔想同學校d人做朋友
呢樣野要改嗎?
作者: wong008    時間: 29-7-2009 18:54
我覺得要拉
唔改係學校你就會有好多阻礙
作者: [S]fok01    時間: 29-7-2009 19:26
學校無朋友重生存到咩
作者: 壬生京二郎    時間: 30-7-2009 00:57
至少都識返幾個啦,最緊要係有同學知到呢班/間學校有你既存在
學校如辦公室,有朋友總好過無朋友
作者: いかるが    時間: 30-7-2009 15:19
這個一定要改啦…

在學校沒有同學,你會覺得回學校有開心的感覺??

我不知道是什麼問題令你不想和同學們做朋友。

同學可以說是你在學校裡最親的。

還有就是,我們的生活圈子也得擴大,學校只是一個小小的考驗。

在學校裡也不跟別人做朋友的話,出來社會工作,那你想想是多糟糕的一件事呢??

這只是我個人的意見,看不看或聽不聽由你,最終的決定在你的身上。
作者: 丫.Wing★    時間: 1-8-2009 23:50
多一位朋友總好過多一位敵人
作者: Mr.Rose    時間: 4-8-2009 18:01
一定要改
作者: dream_2233    時間: 4-8-2009 22:14
嗯,我都唔想同學校大部分人做朋友,
我覺得佢地好假,
有時同佢地一組好辛苦,
成日要扮冇野,
哎.....
作者: いかるが    時間: 5-8-2009 01:13
嗯,我都唔想同學校大部分人做朋友,
我覺得佢地好假,
有時同佢地一組好辛苦,
成日要扮冇野,
哎.....
dream_2233 發表於 4-8-2009 22:14

如果是這樣想的話,也許上學對你來說是一件痛苦的事。
作者: 佐野大大    時間: 7-8-2009 11:08
講真,係學校冇朋友唔係一件咩既問題...
但係如果樓主性格係比較內向個d就會好易比人排斥...
邊個唔係假嫁,,,講真,有幾多個真係會同你講心?!
呢d野我係學校經歷過唔少,最緊要係防範既心去識fd lor
以上.
作者: kenny147    時間: 9-8-2009 14:08
作者: 2109555    時間: 11-8-2009 17:56
冇朋友咪番學果時打機 mp3 有好多野比你玩 唔一定要朋友ga
作者: 061469    時間: 17-8-2009 17:54
12# 2109555

嗯,同我一樣,哈
放學番學,咪拎部手機出黎聽歌lo
番學唔一定要朋友(我覺得^^)佢地又唔會陪你一世,你唔洗理佢地咁多架跛
但如果要分組做野(專題練習之類啦)就會好麻煩~.~,所以都係要搵番幾個,有事果陣搵佢地咪得lo無事就自己做自己野,而家我既生活都係咁,可能係會悶D,但唔洗成日比FD煩
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 17-8-2009 19:26
學校根本就好無聊

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2