樂古Nakuz

標題: 我router 想入人IP場,但搵唔到,已關防火,求救:'( [打印本頁]

作者: hkpokerbaby    時間: 3-1-2013 22:14
標題: 我router 想入人IP場,但搵唔到,已關防火,求救:'(
我router 想入人IP場,但搵唔到,已關防火
求救

aofe
作者: doggoddoggod    時間: 3-1-2013 22:52
router 冇得入IP 用VLAN吧
作者: 進化強手    時間: 3-1-2013 23:50
我router 想入人IP場,但搵唔到,已關防火
求救

aofe
hkpokerbaby 發表於 3-1-2013 22:14

儘管試試這個吧﹕[教學]對戰系統、連線、關閉防火牆及寬頻分享器設定9/1更新
作者: hkpokerbaby    時間: 3-1-2013 23:52
對不起,本帖要求閱讀權限高於 2 才可瀏覽,請返回。
作者: LSM    時間: 4-1-2013 00:28

簡單來講..
去你既router 設定
然後
方法1. DMZ 打你想用既lan ip
方法2. 虛擬伺服器

PORT
28800-29000 (TCP)
2300-2400 (TCP)
2300-2400 (UDP)
47624 (TCP)
6881-6889 (TCP)
6667(TCP)
6703(TCP)

據說要開呢堆...

DMZ 會比較方便而且冇咁易錯
作者: hkpokerbaby    時間: 4-1-2013 14:46
回復 5# LSM

我不是想開場比人入哦,都要這樣嗎?
作者: 負碌之皇    時間: 5-1-2013 00:25
回復 6# hkpokerbaby
試下關閉upnp再試試吧...
作者: hkpokerbaby    時間: 5-1-2013 14:18
回復 7# 負碌之皇

真係唔知咩來..
作者: 負碌之皇    時間: 5-1-2013 15:22
回復 8# hkpokerbaby
router setting 來的...
我試過開了這個會找不到和入不到別人的場
作者: 手田水口廿卜    時間: 5-1-2013 16:06
回復  負碌之皇

真係唔知咩來..
hkpokerbaby 發表於 5-1-2013 14:18

你到2權限先吧
http://www.nakuz.com/bbs/forumdisplay.php?fid=530
到這和新手報到
作者: hkpokerbaby    時間: 5-1-2013 16:32
回復 9# 負碌之皇

我win7,搵唔到關閉upnp的地方,已在網上爬文

控制台\網路和網際網路\網路和共用中心

之後去邊..
作者: 負碌之皇    時間: 5-1-2013 16:50
回復 11# hkpokerbaby

router setting ....
不是window 入面set...
你識五識入自已router?
作者: hkpokerbaby    時間: 5-1-2013 16:59
回復 12# 負碌之皇

頭先上網睇到係咪打自己IP在網址?

不過就糟糕!Google 瀏覽器無法連線至 .......(我個IP)
作者: fenzdy    時間: 5-1-2013 18:03
我都入唔到,明明見到個名,但連連下就話無法進入遊戲,請問有冇人知點解會咁?關唔關我屋企用兩個ROUTER事?
作者: 負碌之皇    時間: 5-1-2013 21:16
回復 13# hkpokerbaby
你連自已router ip 係咩都五知 都幾難幫你= ="
試下 192.168.0.1
or
192.168.1.1
作者: 口者口者    時間: 6-1-2013 01:17
我屋企都係連2部腦 係樂古ADD IP 係搵唔到場的=.=唔知點解
UPNP我已經關左
作者: 負碌之皇    時間: 6-1-2013 15:00

回復 16# 口者口者
試下off晒 router 所有防火牆吧...
用router 玩自已機lan連線 要用lan ip(ps:192.168.x.x)
自已機用自已網際ip 連是入不到的..至於點解我都好難解釋比你地...應該是aoc 認連線方式太舊了
仲知
-off晒 router 入面防火牆
-關upnp
-set port位 /DMZ
作者: 口者口者    時間: 7-1-2013 20:58
我果個唔係ROUTER 黎=0= 我搵唔到DMZ
只係個上網器插2部腦用 用網上行
UPNP我都熄左
作者: ahewc3112    時間: 7-1-2013 21:11
VLAN / GAMERANGER 最實際 (((((((((((((((((((((((
GAMERANGER = AOFE現時最推薦平台

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615w2w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2