查看: 4312|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 做守護星 (隊長) 做到好灰

關閉 [複製鏈接]

我死, 從來不會怨隊員, 更加不會怨ec +血有問題, 不景趴了大家都不想

但, 自從開始日日開毛團, 發覺守護成日比人怨:-

1) 毛團, 基本上一開始沖一段好長既路, 有一次組好人, 沖去刷位地點, 起過橋上斜路時, 魔星同個護法都趴了, 我地幾個打手只好殺怪, 我坦怪同用復活石9個護法, 佢居然不起, 我明佢怕死唔起, 無怨佢, 最後, 我都趴, 因為2隻精英打我同埋無EC, 最後, 個護法同個魔星問守護妳要跑去邊, 怎麼好像個攪笑趴死團.  跟住仲退埋.  我真係唔知講咩好.  講真我刷毛只係刷左1個星期, 次次都係一開始沖一段ga la, 咁都比人小.....><

2) 擒晚, 右係刷毛.  自從上面的事件後, 我已經次次問清楚有無人味沖過, 同出位置表明我去邊度刷.  大家都好合作, 因為星期日, 太多團, 好小怪, 其中有個人話小經, 咁我問去佢想去邊度刷, 佢話想去下面個香菇位刷, 我同佢講個度唔好刷, 易死 (太多白目為左9人亂咁沖), 跟住有人話想解任, 咁我無所謂, 咪去LAW, 也好成功解左佢地想解既任.  

解完, 我見佢地話小經, 咪提2起上40使命任個條路刷, 40lv 精英, 右小人, 右多d經, arm 灑佢地要求.  但問題開始出現了, 個d引形怪, 一下圍技可以秒死人, 當中魔星, 治, 比d 圍技秘左幾次.  跟住有人右開始有怨言, 唉, 真係無零2可, 最後有人想解忠貞個任, 我帶佢地解完, 因為我要訓就先下, 有同佢地講88的.

點知跟住我軍團有人問我, 做咩唔出聲就走左去, 我完全無IDEA幾時咁做過, 反問番佢, 點知原來係剛才個團.......唉....真係好灰.......orzz
回復

將來我開新角, 玩弓星好了.  企我老遠射就可以, 蠻輕鬆.

不過當守護都有樣好, 如果團人合作, 打得順, 最後都係歡喜講88 都幾好既
回復 支持 反對

睇完巴哈e個回應, 真係好有feel:-

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... A=46192&tnum=57

原因如下:

1.塞盾防型守護:該死守護又拉不住怪了,仇恨技到底放了沒?後方隊友狂質問!事實上
                             守護也狂用仇恨技了,但怪有時偏偏不愛你…

2.塞暴擊型守護:原因同上。

3.路不熟: 守護,皮厚,隊長直接給你,就算說明路不熟,也鮮少有人主動標怪帶路,
                   少人敢負起帶隊責任,等發生狀況時,後方聲音開始說:到底有沒有做功
                    課?會不會帶?會不會玩守護?會不會坦怪?會不會控場?麻煩必要時喝水,藍
                    水也是要錢的,不然就放生了…此時怨念值昇到最高,直襲而來… "Orz

4.路熟:帶的快,後方傳出…你趕投胎哦,帶的慢,後方傳出…你在龜啥…

5.骰裝:出巨劍還好,出槌還好,出盾還好,出飾品還好,出金屬裝還好,出了長劍…
              背後殺意瞬間提高…一些特別的守護烙印、技能書更是好價,骰來賣也好…
              別擋後方財路…

總結:有了親友團,一切沒煩惱…我也好想要啊><
回復 支持 反對

對於我的裝備是絕對有信心比好多守護要好.  e 幾日我有咩都講清楚, 例如開刷始刷的起步點, 問有無人lag, 有無人唔色沖.  開團講明不解任 見小怪要先清小怪 (努努) 感覺好很多了

間中組左d意見多多, 炎e樣炎個樣個d真係吹佢唔漲
回復 支持 反對

金金原來妳都轉左玩天龍  咩server 呀妳  我希埃爾的呵呵
回復 支持 反對

妳放過ac比我都唔記得>< 呵呵
回復 支持 反對

...
趕羚羊的人 發表於 5-1-2010 00:29

呵呵, 我已經改了玩殺星了, 不過隻守護都解好了守護裝, 而家我都是有朋友要幫手我先用守護開團. 仲有, 我升殺星時, 認識了很多好的守護, 很多都打算今次包季完了都不玩了, 有些就改玩其他職.

現在出團, 又要喊成個鍾先組夠人 (我比較好彩, game婆有治同護法), 打波波, 龍見又要標怪又要趕時間, 打不win 第一個懶守護. 很多人都灰了. 我有一個朋友他帶波波團都超專業都比人小. 都不知為咩
回復 支持 反對