打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 週五派對:等級擴張(Lv5)免費送 – 一人一句國戰心得

我係公測到玩(頭一日就開始玩啦)
講少少心得啦= =
------------------------------- 雷達既-------------------------------------------------------------------------------------------------------
右上角既呢係雷達(廢話)
係一個幾重要既野
如果有人講緊日文(唔識就睇左下面)
雷達就會有相關既圖(大概係一舊雲加多幾點)
佢要支援就快D幫佢啦=3=
-------------------戰鬥既方式同相克-----------------------------------------------------------------------------------------------------
首先,盡量搵D對自己有利既人打(唔係就會打到你爽YY)
就算有隊友都唔好打D對自己不利既人
通常都係空克陸.陸克炮.炮克空
不過我地用既武器都係重點
2把刀克1把槍1把劍
1把槍1把劍克2把槍
2把槍克2把劍(實戰你就知)
到戰鬥方式啦=3=
2把刀/陸:等人過泥你到
開槍打(2把刀就要再等)
慢慢咁行前
行到咁上下就用劍
重唔死就call番幾個人幫下你
係空戰就走.搵多幾個人打.係陸就講實力.係炮就笑
唔好一個人咁去沖入人地到
會比人集火@@
炮戰既
係後面到幫幫手打空戰/陸戰
炮戰既就大家一齊打先打啦0 0
最後係空戰(1把槍1把劍/2把槍)
因為bost充足
可以兜住人打
人地係陸戰既幾乎冇咩危險
空戰都要小心一d
係1把槍1把劍既
要拉打(比人打落地會被狂插啦)
2把槍就搵多幾個人啦
---------------------道具既------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
唔識用就好難打架啦
要拎道具可以打死D樹/機
要用既就禁1.2.3.4
唔要就禁tab+1.2.3.4
彈夾冇咩用可以唔要
回hp好重要
1個就可以屈死人
所以可以帶多幾個
召喚野可勁可唔勁
係1~2個人到放會有好好既效果
多人好快打爆
不過有多幾個就唔怕啦
屏障可以放係據點到
可以放係D洞到(安全到飛起)
不過都有HP限制
要小心
其他冇咩用可以唔講
---------------------最後既------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
打多D人地既據點
打緊既時候可以睇下雷達有冇人泥保護
請多幾個打重好
同時梗係要保護下我地果個據點啦(放番幾個屏障咁啦)
--------------------------------------------THE-END----------------------------------------------------------------------------------------
回復 支持 反對

我只係想明白如何拿高分-v-
煩[]
williamkkho 發表於 9-1-2010 17:55

講多少少啦0 0
要拎高分
最重要係殺多死少(只要你殺人既COST多過比人殺死既COST多多聲就得)
多D用道具幫助自己
冇血唔好放棄(直係唔好沖出去死,等換機啦)
因為咁做既話你會睇到你成日個分都係負
所以番去後面到打野拎HP食
唔夠打可以點做?
1.用道具(大風,燃燒彈,召喚)
2.叫人幫下你(Z+5.X+5)
3.走人(真係冇人幫你既話)
最後梗係跟住隊友啦[[onion_48]]
回復 支持 反對

大家都打得好長-x-
我就簡短說一下
新手麻 用坦克/ 球壞者打國戰最好
注意隊友跟敵人的距離 用導彈好好支援就好了
初期在野外(中央下城區f3) 完成2個任就輕鬆有數千元了
其實愛用什麼機就用什麼機就好了 多用就會 ...
raywai 發表於 9-1-2010 19:05

唔同意最尾既講法
應該一開始就要注意
回復 支持 反對