收起左側

[綜合討論] 如果單國三帥起步邊個國家最易?

〥逆天`而行′ 發表於 20-12-2016 03:50
好詳細!!THANKS

但反而變天更唔識選

如果加入你剛才的說話,我會建議你玩台

目光看遠一些的話,你會發現台的好處

你想玩高級怪,缺金巨好難成事,燕都還可以用幾隻MP女取代

所以你先玩金/巨任擇其一,如果你有機會(金錢)轉國,再要另一隻,玩高級怪都還有得可玩。
至於選金還是巨朝與台差別之大,想必你也知道
回復 支持 反對

你唔會轉國就一定係台灣架啦 玩台男 +巨2 主要打打抗怪升lv
回復 支持 反對

E~W~R 發表於 20-12-2016 17:40
你唔會轉國就一定係台灣架啦 玩台男 +巨2 主要打打抗怪升lv

台男VS台女的話,我會建議台女
夠硬,加血,加把女刀就雙血,又天才,丟召喚物夠遠(女刀),加上有吸怪,頂單隊近乎無敵

台男要全陣上裝才有用,樓主只有50E基本上難全陣上裝
回復 支持 反對

我國巨, 台灣單國, 台男玩花3,巨2,雷公, 最盡打到四大神獸, 無法抗係致命傷, 同埋果邊D裝備貴, 210/225 set係天文數字
回復 支持 反對

foolruner 發表於 20-12-2016 20:17
台男VS台女的話,我會建議台女
夠硬,加血,加把女刀就雙血,又天才,丟召喚物夠遠(女刀),加上有吸怪, ...

喔喔 我諗住條柱不死就夠打單隊既打抗怪嘛
台女都OK 又有雷公配合補血 不過我未玩過
回復 支持 反對

E~W~R 發表於 20-12-2016 22:13
喔喔 我諗住條柱不死就夠打單隊既打抗怪嘛  
台女都OK 又有雷公配合補血 不過我未玩過  ...

柱仔單隊開始難抗啦,去到印西已經失效,印南更加失敗

柱仔以前好處是多放幾隻,幾隻都可以得到補血,再加上生死,堅如泰山

隨著怪物攻擊力加強,柱的補血能力減少,頂一隊都屬於奢望
後來天王等兵種出現,只要頂到五秒就夠殺,才令台男壽命拉長

但有些事,只能推遲,卻不能阻止

能夠頂得住印南兩發10萬血技,已經足夠台女勝過台男了

而且台男重點在於群刷,而樓主50E很難群刷才是重點XD
回復 支持 反對

foolruner 發表於 20-12-2016 23:06
柱仔單隊開始難抗啦,去到印西已經失效,印南更加失敗

柱仔以前好處是多放幾隻,幾隻都可以得到補血,再 ...

單國我又冇諗住佢走到咁遠 可以走到印西印南 打到神獸嗰d可能都算係咁 XD
唔打d扣抗怪, 咁條柱+巨2 buff滿抗都算好頂既 後面有主力打兩下都叫ok達到目的
回復 支持 反對

E~W~R 發表於 21-12-2016 00:02
單國我又冇諗住佢走到咁遠 可以走到印西印南 打到神獸嗰d可能都算係咁 XD
唔打d扣抗怪, 咁條柱+巨2 buff ...

UM…

根據52,黑男都扣抗?

其實印度怪並沒有你想象中恐佈,台女加上一隻神王巨2轉加一隻封冰MP女,足夠的廢MP女補給(六隻空裝40介),我都做過印西任,當然,是一場一隻,打了四百多場才打得完(50隻)
回復 支持 反對

台男台女又差咁遠好似黎到新世界
回復 支持 反對

foolruner 發表於 21-12-2016 01:36
UM…

根據52,黑男都扣抗?

台男差台女好多?
回復 支持 反對