查看: 21623|回復: 60
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟幾多人識簡岩著裝備

小弟退巨半年以上 最近決定棄坑賣帳
好多人一黎就問我點解我d裝備咁古怪 例如問我點解明女用帝套 燕用220太套   問我點解唔用天照套wo 多血多魔
其實我唸好多人都唔知抗性係有幾重要 你打後期怪雙抗無180%以上都係等比人秒(仲未計要有高lv金時敏/王巨漢)

個人認為物抗更為重要 因為後期怪最痛既技都係物攻 但同時佢物攻技魔攻技都有 所以物抗高魔抗小小係最好 (新出果d蒙古怪 我唔知 但點都係谷雙抗上去嫁啦)
以我記憶呢大部份實用將帥都係法抗偏高 天照套就係加法抗比較高 最後就會形成將帥法抗好高 但物抗極低既情況
咁樣有咩影響?當你全部兵陣都用天照套既時候就代表你個兵陣升到幾高lv都好 你最威威都係打冰樹冰肥(有冰槍混合既都唔打得 因為會一擊必殺 )

所以點解台服冰樹咁多人搶? 一黎冰樹少血又rj 滿級持國配個滿級賽3 1招就燒死  另一個原因就係大家都著天照套 所以無得簡囉
台服點解咁好升? 因為人流少  無人搶怪 組個吸手 開張挑符吸滿組怪 輕輕鬆鬆  升得快既人咪識利用呢點囉
樂古有條毒J升得好快 個名好似叫kaxxx 你留意下人地點著裝 我就見過佢係松巴升既 松巴都好撚痛嫁 無高lv王巨漢 都一定要靠青龍符同雷公配合先輕鬆打
如果你著岩裝 你邊到都有得升啦 前提你王金要高lv  唯一困難就係要搵個吸手同你一樣頂得住堆怪 一係就搵個志同道合既一齊打

我唔知大家玩巨商係追求d咩 但我唸玩得台巨都係偏戰商 我自己就好注重效率既 大佬300e經驗阿 打冰樹唔慢既 但有更快既方法 你唔嘗試?
你唔想追求打更勁既怪?唔想追求大家組隊一齊比怪狂出技硬食唔扣血果種快感?

我都借呢個機會同想收我帳號但覺得裝備古怪既個個人解釋下啦  我就用明女為例 明女1轉 我無記錯 物抗係得10%定20% 係低到** 全巨商加最高物抗既係咩裝備? 帝套
如果跟你講既咁著天照套 我唸你打悶達 食佢一招滿月舞你都可以去回春堂  不過點都好 我帳號就剛剛賣出 希望你搵到一個人全陣都用天照套

多謝收看 純發洩

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20 熱門話題

查看全部評分

回復

推薦
beasilter 發表於 12-5-2017 08:58
這位師兄唔洗咁灰既 玩巨商都知冇人陪打多架口啦
對巨商有愛先玩 如果怕悶咪轉下其他game囉  ...

岩阿玩巨商都係沖完個陣跟住拿去試野,試野3分鐘就88
我好多時升一個陣要幾個月,但拿去玩真係唔洗10分鐘
我升完隻225版拿去打天BOSS,跟住就長期掉倉,未拿過出來
回復 支持 1 反對 0

岩啊, 所以依家好多人都混裝, 或者220/天王成套輕鬆攪掂
回復 支持 反對

台服有外掛搶怪.笨唔是咁易
回復 支持 反對

滿月舞 魔攻阿.你有何居心!!!!!!!!!!!!!!!!
話說我都想放ac,想問下你ac個陣點同咩裝,放左幾錢?
回復 支持 反對

ychych00 發表於 9-5-2017 21:20
台服有外掛搶怪.笨唔是咁易

而家我就真係唔清楚 我之前玩d外掛會係夜晚過左12點集體出動掃晒成張圖 12點鐘之後外掛話事
如果連日頭都迫到大家得番冰樹可以升既 咁我只好恭喜我退得快
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 9-5-2017 21:33
滿月舞 魔攻阿.你有何居心!!!!!!!!!!!!!!!!
話說我都想放ac,想問下你ac個陣點同咩裝,放左幾錢? ...

好似係 記錯左 但我記得悶達果邊都有招物攻好勁 可以秒到新手
個ac就7帥加持國 仲有隻青龍 主角食左重生 全陣都接近250~ 0無想 全部將帥 主角 天王 就連225 220 210套 果堆 無包戒 賣左2000幾~
其實最困難都係講個信字 因為買家都驚我拎番
回復 支持 反對

ko59595 發表於 9-5-2017 21:40
好似係 記錯左 但我記得悶達果邊都有招物攻好勁 可以秒到新手
個ac就7帥加持國 仲 ...

刺擊術物攻,咁我都試下放ac先,依家上去都沒野玩
回復 支持 反對

其實又唔會話無野玩既

即使你全陣完美250, 信用149

都可以打下唔同怪/王 做下唔同任

或者將250既野放入倉 試下D冷門既將

又或者企下大田做奸商 10億既野 5億收 15億放

見識過好多玩巨 全程只係吸經 都好似好有樂趣咁

各有各玩法 目的咁囉

另外,裝備上面我就無去研究話咩裝谷咩抗多D 平唔平衡

我就為谷戰加實用既 全用5件220太套+天王戒

某D將好似台男/燕, 就會220太頭甲+天照3寶