打印 上一主題 下一主題
收起左側

GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區

原帖由 [H]shinn 於 2006-11-22 22:59 發表

You're jokin', you're jokin'
I can't believe my ears
gsd部freedom係重整
你邊度官網聽返黎
仲有freedom 把劍點檔
檔到既,基拉都唔會用盾檔啦
重劍比一般劍威力高好多
有打機都知啦
爆seed,n格,補 ...
整game果條友點作都得架啦
佢整到一粒豆(有打機既都會知)打爆一部流星號+freedom都得

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 愛好者 於 2006-11-2 11:24 發表

係就係插中左freedom個核心位,但係基拉開左中子干擾器--"

我唔想話你...但你真係偏幫基拉...
無錯...係GS整FREEDOM出黎個陣,拉克絲有提過,FREEDOM係安左干擾器的
不過那是中子干擾調解器
中子干擾器係係祖羅斯7號比地球軍用核彈炸左之後,先放晒落地球,防止悲劇再現
所以,FREEDOM有需要再安中子干擾器嗎?
如果有安,早在GS個陣,開左佢黎頂核彈了,洗咩用架流星射咁晒氣?

中子干擾調解器係為左FREEDOM以核能作能量而設的
顧名思義,姐係將中子干擾器既效能消除
咁freedom既核能先可以正常運作
所以,"基拉開左中子干擾器"明顯係膠的說

其實基拉唔死,好正常喔~都插唔中,係駕駛室既下面插,最多插中核動力爐,其實都係作者安排既,gs比人零距離自爆都死唔去,咪話插爆部機,劈都可能劈唔死,想搞到基拉變左神--

基拉唔死點好正常?
基拉話就話係"最強調整者",但係只係係技術方面優勝...
係人體機能方面,佢同正常人係一樣的
試問零距離爆炸入邊,點可以唔死?!
冇錯,無疑上佢真係冇死,但亦都唔代表"今次唔死得,就劍插都一樣唔洗死"
插爆部機唔死得,咁點先死得?真係要拎落太陽熔左佢ma?
仲有,插中桃動力爐,咁姐係會核爆啦
唔好話爆唔爆得佢死,輻射,高溫呢d都殺得死佢啦

仲有...有d人話真錯晒,又出矛招等等...基拉只係唔好彩...
現實入邊,你考試成績差,那你只係"唔好彩"嗎?
冇溫書就冇溫書,呢d唔怪得人,個個都係拎住同一本書黎溫,點解人地可以考得好你咁多?就係因為人地有準備
有付出,就一定有收獲
係基拉冇做功課,早係之前...真用部炮戰型已經可以避開freedom既攻擊
基拉個陣都蠻驚訝的,但佢之後就冇對im做過任何分析
相反,真做過晒功課,知道freedom係唔會打駕駛倉個d位
所以諗到一系列既對策,利用im既優點黎打敗freedom,好似換裝,擲盾,分體等等
咁都叫出矛招呀?
freedom夠係係gs到偷返黎ga啦
如果freedom比左敵人用,你估佢真係咁勁咩?

我唔係幫住呀真,亦唔係咩基拉迷,真迷,亦唔支持sd系列既片
只不過係因為以咁垃圾既point去盲目咁支持一個人,實在睇唔過眼
回復 支持 反對

原帖由 鏗~ 於 2006-11-25 16:15 發表

我唔想話你...但你真係偏幫基拉...
無錯...係GS整FREEDOM出黎個陣,拉克絲有提過,FREEDOM係安左干擾器的
不過那是中子干擾調解器
中子干擾器係係祖羅斯7號比地球軍用核彈炸左之後,先放晒落地球,防止悲劇再 ...

同意以上
im劍格絕對有能力打嬴freedom
基拉神樣無視化
回復 支持 反對

原帖由 [H]shinn 於 2006-11-26 09:41 發表

同意以上
im劍格絕對有能力打嬴freedom
基拉神樣無視化

其實,freedom既速度一定比im快
所以斬艦刀呢樣野某程度都可以話斬唔到freedom
所以正常既freedom裝備係夠im打的
但im點解會夠打呢??
(路人甲:劇情需要lo,仲洗問???)
除 左呢樣之外,一開始大家差唔多吧,
之後freedom又係射手,頭,腳個d位,比真一一避晒
可惜腳都係避唔開吧(忘記用槍定劍打的了),斷左腳之後im擲盾反射激光
係差d中freedom個頭的,唔中既原因...可能基拉有一定實力吧,但係都中膀頭,雖然冇咩影響...但係都叫有損傷吧
之後im再將d垃圾(咩咩咩機動型裝備,身身,腳腳)送晒比freedom,再搵架機射爆,炸佢獲甘(都叫有損傷吧- -")
之後再出過套新既機動型比佢,咁有傷勢既freedom突然要打部新既im,就估了下風吧
仲有,唔好話基拉唔打駕駛倉咁偉大,freedom拎劍,橫掃落im到,係im身同腳分開左,等freedom斬空氣,im先唔洗死
如果係平時個d機,呢下已經玩完
之後都知吧,im合返,之後一槍打落freedom隻翼到- -"
(其實應該係打引擎的,但freedom好彩掛,...im打中佢隻翼唔中引擎,唔係freedom就要行落海- -")
個陣時,freedom既機動性已經比平時低好多(我記得佢隻翼好似打空戰有好大幫助的...)
之後基拉亂黎,比真射爆埋支槍,得返劍,完好無傷既im 已經估上風了,機動性就算唔係高過freedom都同freedom一樣了吧
呢個時候真仲call埋重劍性出黎,都費時換裝咁煩,將d咩咩咩回力標擲晒過去...
之後拎把斬艦刀衡過去,之後就穿人盾,比人爆頭,勝出~that's all
可能真係劇情需要- -係我就拎腰間個2支炮,係佢衝埋黎個陣射佢獲甘= ="""
因為freedom傷晒...機動性下降,令自己同部im既速度一樣...
咁一個問題...機動型im拎激光劍=機動型im拎斬艦刀?一定不是吧...
只是武器...真已經較個陣既freedom優勝= ="
所以...無疑上真贏好正常...不過真係贏左之後唔知點姐...傻笑= ="
回復 支持 反對

基拉爆seed爆到虧左先書ga爆得太耐

你睇下佢變態,,,,
佢唔係NT都用到浮游炮...= =
回復 支持 反對

原帖由 _~ChinG~! 於 2006-11-26 17:55 發表
基拉爆seed爆到虧左先書ga爆得太耐

你睇下佢變態,,,,
佢唔係NT都用到浮游炮...= =

咁既[過濾]point你都作到...證明無線播sd/sd-d呢2套所謂既gundam系列好成功

仲有,sf,legend等等個d都叫做"龍騎兵"
係用電腦控制的
浮遊炮係用心靈控制的
咪將2樣野攪亂
你咁樣不但會令人覺得你冇point
而且辱罵緊新人類
回復 支持 反對

如果有看外傳的話

就會知道,那時候的freedom已到生命尾聲,推動力只剩下前戰爭時的80%
即使沒有這次戰鬥,freedom也會在幾日內玩完

這亦是突擊自由出現的原因之一
回復 支持 反對

原帖由 鏗~ 於 2006-11-26 14:45 發表

其實,freedom既速度一定比im快
所以斬艦刀呢樣野某程度都可以話斬唔到freedom
所以正常既freedom裝備係夠im打的
但im點解會夠打呢??
(路人甲:劇情需要lo,仲洗問???)
除 左呢樣之外,一開始大家差唔多吧 ...

一句講晒
基拉唔夠路人真打
回復 支持 反對

原帖由 terry~ 於 2006-11-27 18:03 發表

一句講晒
基拉唔夠路人真打

又一次證明
唔準備既人永遠係失敗的那個- -
回復 支持 反對