收起左側

法師討論區

原帖由 明智傑 於 2007-3-30 09:30 發表
全心,高法攻擊力。
全體,防高血厚,頂王做盾一流,法攻擊會比較弱。

只能提供到這裡的意見,因為各有各玩法!!

ps: 賣廣告,誠招 "有品守禮" 32lv up 法師,加盟本會,幫規請 ...

halo明少..本人係一個玩game非常怕悶既人= ="我本來玩拳.之後玩法師.依家又將個法師變成暗法黎玩.覺得幾好玩.有好多我未玩過既招.我係加4體2心既.暫時仲未收到暗同強左既護手.得60攻.我d介都有強18-20火攻.我依家16lv.1000幾血.500幾法.800護.275防
我想問你明少.我pk果陣出邊幾招好?我有紅蓮5層.白馬3層.七月2層.紫下4層.金鐘3層.吐納2層..現在招紅蓮既攻遠高過兩招暗技.所以暫時pk都冇乜用過暗技(不過同高我幾lv既人pk仲未輸過.有次我16lv同個24lv暗p都嬴)...我冇加敏,請問一下收左護手同暗器之後招白馬既攻會唔會拍得住紅蓮??好佩服明兄你一個ac修埋法暗拳都咁勁
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-3-31 09:42 發表

halo明少..本人係一個玩game非常怕悶既人= ="我本來玩拳.之後玩法師.依家又將個法師變成暗法黎玩.覺得幾好玩.有好多我未玩過既招.我係加4體2心既.暫時仲未收到暗同強左既護手.得60攻.我d介都有強18-20火 ...

HELLO! 你好....墨香新手,
得確......是......練拳.....玩拳係要好有耐性的人才可接受得到的。

我係加4體2心既.
答:4 體 2 心,血厚防高。法攻較為差少少。

暫時仲未收到暗同強左既護手.得60攻.
答:你玩的是暗法,我諗你都無打算會加敏嫁啦!
所以護手/器武,一般夠用就可以了,因只是用作拉怪。

我d介都有強18-20火攻.
答: 這就是你用作殺怪的好EQ了。

我依家16lv.1000幾血.500幾法.800護.275防
答: 嗯!幾好了。

我想問你明少.我pk果陣出邊幾招好?
答: PK當然隨著對手,而作出適當的改變。好難說明你聽的。

我有紅蓮5層.白馬3層.七月2層.紫下4層.金鐘3層.吐納2層..現在招紅蓮既攻遠高過兩招暗技.
答: 當然啦!你的介子已經不錯了,加上有火1真氣輕輕幫助一下。

所以暫時pk都冇乜用過暗技(不過同高我幾lv既人pk仲未輸過.有次我16lv同個24lv暗p都嬴)...
答: 加油!接受多D不同的職業,加速了解自己的弱點。

我冇加敏,請問一下收左護手同暗器之後招白馬既攻會唔會拍得住紅蓮??
答: 應該未必得,無奈你是沒有加敏,另一方面武功層數也是取決之一。

好佩服明兄你一個ac修埋法暗拳都咁勁
答: 我不勁,我只是想了一個超特別的玩法。
回復 支持 反對

原帖由 明智傑 於 2007-3-31 04:57 發表

HELLO! 你好....墨香新手,
得確......是......練拳.....玩拳係要好有耐性的人才可接受得到的。

我係加4體2心既.
答:4 體 2 心,血厚防高。法攻較為差少少。

暫時仲未收到暗同強左既護手.得 ...

thx明少你咁詳盡既回覆解答哦:handshake
回復 支持 反對

halo.我個法師本來係加4體2心既.論壇d人(樂古+2000fun)都比較重體.但墨香d fd就話我加錯點.應該3心3體.4心2體.全心.話4心2體係最好.有d人又話自己鐘意點加就點加= ="
我16lv壓夠等聽完個fd講之後依家升lv果d點全部都加番晒心.由於我係一加就6點咁加所以d內功既攻加得好明顯.亦因此令我愛上加心^^(好傻= =").我依家40幾心.70體
我個人黎講呢.我就覺得自己幾好頂.同同lv或高幾lv打真係嬴佢地之後仲有大半條血(唔知係法師pk勁定係因為我壓等定我d 低lv裝勁= ="暫時仲未輸過比24lv以下.我依家18lv).打怪就唔係幾洗食hp藥.但覺得唔夠攻.所以我想爆到心同體一樣之後就3心3體咁上..但我驚同高lvp太易死.所以依家諗住升金鐘+吐/懾心..大家覺得升懾心定吐納對我有幫助d?(只講pk.打怪我通常食藥)
回復 支持 反對

想下法c後期會唔會贏刀ga
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-4-1 17:31 發表
halo.我個法師本來係加4體2心既.論壇d人(樂古+2000fun)都比較重體.但墨香d fd就話我加錯點.應該3心3體.4心2體.全心.話4心2體係最好.有d人又話自己鐘意點加就點加= ="
我16lv壓夠等聽完個fd講之後依家升lv ...

HELLO,據我最近幾次的經驗(比武)。

發現了一件我已知的事,就是高心,一定會痛D的。
但究竟,幾多心才是頂點數值位置,有待查證。

假如,你是一個專職法師的話,我也覺得 2 體 4 心 or 1 體 5 心 or 全心,
也是一個不錯的配點方法。

法功高,殺怪易,只怕頂怪時有D辛苦。
用裝方面可能要偏向防禦方面進發。

** 祝你墨香遊戲世界內,開心愉快。
回復 支持 反對

想下我依家18lev 107心有124x心到 咁我依家就開始+體 +jor小小4x到65x血 咁我想問我依家+全體定+小小體同小小 心?唔該幫幫我
回復 支持 反對

原帖由 445566ppoo 於 2007-4-2 10:24 發表
想下我依家18lev 107心有124x心到 咁我依家就開始+體 +jor小小4x到65x血 咁我想問我依家+全體定+小小體同小小 心?唔該幫幫我

18lv我認為太多心了..你依家加番4體2心咁上去呀.直至你認為夠頂之後就加番4心2體
我個人認為
原帖由 明智傑 於 2007-4-2 05:17 發表

HELLO,據我最近幾次的經驗(比武)。

發現了一件我已知的事,就是高心,一定會痛D的。
但究竟,幾多心才是頂點數值位置,有待查證。

假如,你是一個專職法師的話,我也覺得 2 體 4 心 or 1 體 5 心 ...

我低lv既衫.鞋.頭都ok..所以我現在開始偏心了
thx明少既答覆
我主升紅蓮同白馬.我依家用緊17lv+5強57攻暗(450m.抵唔抵?).到21lv用埋強52護手.我相信白馬既攻會有所提升.咁我pk就唔洗靜係出紅蓮6.白馬紅蓮輪住出好玩d.放血又快

[ 本帖最後由  於 2007-4-2 12:50 編輯 ]
回復 支持 反對

個人法c在同lv/高1-5lv pk時的心得:

對方火/金抗高:用木介,木鏈,一開始時先用懾心,再用一下白馬 ,對方就因為中左懾心而攻擊力大減,而水攻既攻擊力又唔係太高,所以就可以屈吐,用左木介,木鏈,而吐又有10層左右已經夠用,通常d人最多都係出5-6下,之後就冇mp,而你係法c有大把mp就可以慢慢屈佢~

對火抗低:當然係用番火介,火鏈,一開始時都係用懾心,再用一下白馬,之後就火3,火2咁出,冇血就吐一下,佢攻高就一下吐一下火3,通常燒左5-6下之後佢就會死。
希望可以幫到咁多位法c,我玩王道,叫crazyjack,得閒既話可以同我比武下,解下悶(only升lv好鬼悶)=.=''
回復 支持 反對

原帖由 superjack 於 2007-4-5 16:03 發表
個人法c在同lv/高1-5lv pk時的心得:

對方火/金抗高:用木介,木鏈,一開始時先用懾心,再用一下白馬 ,對方就因為中左懾心而攻擊力大減,而水攻既攻擊力又唔係太高,所以就可以屈吐,用左木介,木鏈,而吐又有10層左右 ...

我個法師22lv.近日p嬴過2個32.31lv既刀手.我仲未買懾心.我一開波就兩下白馬.之後係咁吐吐到佢冇法.然後火3白馬係咁打(我有1400血.350防)7層吐.冇用木介一野回300hp..佢地第一下因為我有護所以爆激打得好少.第二下冇爆激打得200幾300.第三下爆激一般都打到500幾.第四冇爆又係200幾300.當佢第一下扣我300.加埋300+270+500+270...佢出招其間我可以吐4下.4乘300等於千2.佢地絕對打唔死我千2+千4血等於2千6...輸左俾個22lv法師仔.佢兩個都係話我9.話我用吐回既..我有少少呆..用吐回叫9.咁你用東風打我都應該叫9啦=.="大家都係招.你係覺得吐屈既你咪自己升番招吐黎回囉.如果吐唔用得既pk所有招都唔用得.大家空拳打吧!!)
以上係我個人見解..想問下你地乜依家pk用吐係9.唔俾用吐嫁咩??thx
回復 支持 反對