收起左側

[綜合討論] 主線任務ACT 1-10 章流程 ( 已更新13

關閉 [複製鏈接]
我升隻эみФみзヱЁみ到9級但係交唔到任務
why??
回復 支持 反對

原帖由 酷風 於 2007-6-11 13:48 發表
我升隻эみФみзヱЁみ到9級但係交唔到任務
why??

你係唔係未做門口守衛個任務...

就自己先跳左去做第一章既野?

又或者你有無o係招喚狀態下同狗主對話??
回復 支持 反對

未做門口守衛??
有的嗎??
要點做的啊?
可唔可以post給我啊?
回復 支持 反對

原帖由 酷風 於 2007-6-11 20:49 發表
未做門口守衛??
有的嗎??
要點做的啊?
可唔可以post給我啊?

首先開頭個新手試練一定要做...

之後同狗主對話...

佢就會話你聽點做...

基本上好易做...唔洗教都會識既...你自己試下啦!!!
回復 支持 反對

我做咗act1和2了
回復 支持 反對

原帖由 酷風 於 2007-6-12 19:27 發表
我做咗act1和2了

咁就ok啦...你跟著做就可以架喇...

但3∼4最好同1∼2個人組隊打比較好!!!
回復 支持 反對

有冇人要做act3任務~~一起做吧~~
回復 支持 反對

原帖由 酷風 於 2007-6-16 08:32 發表
有冇人要做act3任務~~一起做吧~~

聽日有時間既話幫你解 !!!
回復 支持 反對

---第8章---

1. 到達新宿2樓的中央制御室
2. 跟不動の山本長官接下任務
3. 長官會說出兩組傳話密碼, 叫你去幫他傳話
4. 在新宿中找買LAW地圖的修女傳話, 她會問你密碼, 之後再問你對LAW的資料有沒有興趣
5. 此時選是 --> 立場轉向LAW ,選沒興趣--> 中立 , 選是的話會問你一些常識,但識的就盡答吧,沒有影響
6. 傳完修女那個後, 到旁邊跟chaos 那個僧人傳話, 又是問密碼後問你有沒有興趣
7. 選是.. --> 立場轉向CHAOS , 沒興趣--> 中立
8. LAW和CHAOS 也有興趣--> 中立 , LAW有興趣-->LAW , CHAOS有興趣-->CHAOS ,
CHAOS 和LAW 也沒有興趣--> 中立
9. 回去跟長官說話, 他會先送你50000 經驗值 , 再叫你幫你收集DATA
10. 之後去到修女方向的出口, 去199前光塔跟士兵對話
11. 會問你一個問題 , 選是--> LAW, 不是-->CHAOS
12. 再回去跟長官對話, 再叫你收集多一個DATA
13. 此時到僧人那邊方向的出口, 到中間的光塔前跟士兵對話
14. 又會問問題 , 選是 --> CHAOS , 不是--> LAW
15. 回去跟長官對話, 完成任務.. 再得到經驗值100000

回復 支持 反對

仲諗緊law定netural好...(唔肯定狀態中)
回復 支持 反對