查看: 14858|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[香港] ♥♥♥⒝⒠⒴⒪⒩⒟永久Fans區域

中文名:黃家駒
   樂隊名:BEYOND
   音樂類型 :搖滾
      成立時間:1983年
        死亡:1993在日本因意外死亡的
             歌曲:《再見理想》(盒帶)(1986年3月)
      《亞拉伯跳舞女郎》(1987年7月)

《現代舞台》(1988年3月)
《秘密警察》(1988年9月6日)
《Beyond IV》(1989年7月)
《真的見證》(1989年12月)
《命運派對》(1990年9月)
《猶豫》(1991年9月6日)
《繼續革命》(1992年8月)
《樂與怒》(1993年5月)
《二樓後座》(1994年6月4日)
《Sound》(1995年6月15日)
《請將手放開》(1997年4月)
《驚喜》(1997年12月)
《不見不散》(1998年12月)
《Good Time》(1999年11月)
《再見理想》(盒帶)(1986年3月)
《亞拉伯跳舞女郎》(1987年7月)
《現代舞台》(1988年3月)
《秘密警察》(1988年9月6日)
《Beyond IV》(1989年7月)
《真的見證》(1989年12月)
《命運派對》(1990年9月)
《猶豫》(1991年9月6日)
《繼續革命》(1992年8月)
《樂與怒》(1993年5月)
《二樓後座》(1994年6月4日)
《Sound》(1995年6月15日)
《請將手放開》(1997年4月)
《驚喜》(1997年12月)
《不見不散》(1998年12月)
《Good Time》(1999年11月)
《大地》(1990年10月)
《光輝歲月》(1991年4月)
《信念》(1992年12月)
《海闊天空》(1993年9月)
《Paradise》(1994年7月)
《愛與生活》(1995年10月27日)
《這裡那裡》(1998年2月)

其實還有更多更多的歌曲..

真可惜..

這麼好的歌手就死了

送上歌曲

[/youtube]

<---己為某位會員加了
等多少少Fans再加加加
回復

唔係叫黃家駒咩?
回復 支持 反對

唔係叫黃家駒咩?
元氣大佬 發表於 10-9-2009 20:20

唔好意思..,
改返
回復 支持 反對

聽過beyond d歌,但唔係成日聽
回復 支持 反對

之前系車到聽左之後..
好中意=D  
光輝歲月.真的愛你.農民.大地.喜歡你.灰色軌跡都好好聽..都比較PREFER 柔和D既歌
可惜我唔系生於BEYOND年代..
佢地開始淡出 我先3.4歲- -
回復 支持 反對

beyond d歌 百聽都不會悶@@! 正
回復 支持 反對

來支持恨哥的…

加油啊!!
回復 支持 反對

來支持恨哥的…

加油啊!!
いかるが 發表於 12-9-2009 09:46

多謝妹:]
回復 支持 反對

support 家駒 forever!!!
回復 支持 反對

中文名:黃家駒
英文名:BEYOND

真奇怪?
BEYOND=黃家駒??
回復 支持 反對