打印 上一主題 下一主題
收起左側

兵堡係一個超級成功的劇 大家同唔同意

其實我覺得  最成功 應該係 箏堡。可惜...開場半小時 1人都冇。
※華仔※ 發表於 24-10-2010 18:56

真堡難勁手, 所以變相搞到小左人玩
回復

老實說 兵堡是一個成功的劇
不但 吸引到人流 更佔了對戰系統一半(拉人).

其實 會不會是因為安於現在 不試試其他的劇呢-__-?
回復

超級成功我唔同意,但成功我就同意,,以前黎講箏堡61仲多人過兵堡,係魔堡出左nakuz又唔比玩所以無人再玩箏堡同兵堡
回復

的確因為兵堡簡單而令吸引人玩AOC
我都係玩兵堡大@@
回復

但如果同綠亞比較會點
回復

是只能說創意是無限的....這種玩法在當時可特別啊~
回復

其實我覺得  最成功 應該係 箏堡。可惜...開場半小時 1人都冇。
※華仔※ 發表於 24-10-2010 18:56

絕對認同, 只係依家個個都鍾意食快餐, d lunch set 就嫌人地又貴又慢就唔食,
兵堡街場真係冇技術合作可言, 只可以靠自己既控兵修為, 觀察力同埋洞察力. 比如有D人用弓國比淨哥德攻都可以廿分掰掰, 就好明顯完全唔識用弓兵; 又比如有D人用日本揪拜占同等兵數都可以揪輸, 就明顯地唔識控兵...例子實在太多, 但係都係證明左大多兵堡玩家都係對AOC兵種既玩法用途半知半解. (P.S.到今時今日都仲有人比人拉散晒隊形就話人地拉兵, 真係唔知好嬲定好笑)

箏堡係製作心機努力接近滿分既劇情, 由英雄/兵種既強化/弱化比例都可以達致平衡, 地圖距離既設計(角對角16; 角對金字塔20), 什至炸彈既設定(4炸(差唔多)必死)都係一絲不苟, 由第一秒開始就要合作: 4個玩家分派兵種同搶買食物. 面對攻城器時既控兵技巧. 分析形勢幾時先DEL塔.....都係完全活用到AOC既所有設定特性. 可惜已經冇咩人玩.....

總括而言, 箏堡點衰都好, 始終都係成功過兵堡!
回復

緊係同意...小學玩玩到而家都仲有人玩緊
回復

箏堡先係最強!
如果EVO推出果時版主係唔係都反人玩改檔,果排又特別多人箏堡玩CHEAT, 應該可以流行到而家
回復

不錯阿 有得玩已經ok 內容不錯
回復