打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 天山童決戰-~~~~夢滅血洗汗血之嶺(更新自5月16號)

我覺得分唔分期都無乜大影響 賣買相方ok咪得羅 大家何必曲線話人無錢收ac呢?
放多d片仲好啦 好過嘈架 又分唔到輸贏
回復 支持 反對

回復 370# mayy

究竟係夢滅太克人憎定天魔太有魅力? 還是夢滅太自大定係天魔太唔要面?
點解天魔時常拉攏到 / 要拉攏其他幫派幫拖, 而夢滅永遠都唔洗人/ 搵唔到人幫?

不過, 我個人認為, 天魔拉攏到人幫都係佢地既本事, 亦係好聰明既做法, 唔可以話驚既, 始終打架人多有著數, 若果話人搵人幫/因為餅仔而幫人, 不如諗下點解人地會揀幫天魔幫呢?

嗱, 我作為一個旁觀者八卦下咋, 唔係想引發罵戰, 只係想和平理性咁討論咋~
回復 支持 反對

回復  mayy

究竟係夢滅太克人憎定天魔太有魅力? 還是夢滅太自大定係天魔太唔要面?
點解天魔時常拉攏到 / ...
星宿津 發表於 20-5-2011 12:35

拉到人可能係有幫場掛,不過又唔見早年搵其他幫幫手?
唔通而家7個幫都唔夠夢滅打?但睇落又唔似因為汗塔仲係天魔掛緊
夢滅呢排又多番人唔係全輸晒,反正有目標玩game先唔悶希望夢滅加油!
回復 支持 反對

夢滅冇拉攏人?咁你當我睇錯密頻
回復 支持 反對

回復  mayy

咁好多人係為自己利益姐, 有邊個唔自私架?
唔通你唱反調?  個邊有場升 當然會吸引到一班人去幫架啦 , 好多人睇勢力做人, 你唔知啫
回復 支持 反對

夢滅冇拉攏人?咁你當我睇錯密頻
louise0752 發表於 20-5-2011 14:35

咁佢係咪密你話比著數你??
回復 支持 反對

回復  mayy

其實我自己都有諗過呢個問題,不過我就冇咩實質既答案。以下大家討論下:
1. 我諗係因為以前夢滅稱霸既時候,的確對點樣分配幫場呢個概念唔係太好。
2. B魚仔呢個人真係幾關鍵,就係因為佢撩到清風入夜魔,如果冇清風,夜魔我相信到今日都唔知係乜。
3. 夢滅當日太強大,導致有陣時睇野唔全面,冇考慮太多和平玩家既所帶出既影響。

BY THE WAY,冇失就冇得,夢滅而家係處於下風,不過呢段時間之中我認為得既比想像中多,起碼:
1. 知道有一班人係無論有場好,冇場好都會團結一致,令自己盟再次強大。
2. 知道如何將來有可能得返黎既場點處理同埋點樣同人分享。
3. 同埋更加知道,自己人搞事,都唔會一面倒到幫自己人。即係比較對錯分明。

其實往往冇前人既失敗,現在既人點會學到野。夜魔而家處理幫場同其他幫既關係的確幾好。而夢滅由盛至衰,到而家再慢慢強大,係的確比較難同需要比較多既心機同時間。當真係可以回復得到既時候,我地又何嘗唔係夜魔身上學到處理幫場同埋其他幫既關係呢!而且,有一點我好BUY白頭既係,佢EQ真係好左好多,領導大家打交既策略同方發都比以前好左好多,我好enjoy同佢地一齊打交。輸又好,贏又好,都係好玩既!而如果真係幫對幫打交的話,我相信唔會多個兩個幫夠夢幻打。

不過點都好,我提出既係我個人觀點姐,唔代表任何夢滅既人既諗法。夜魔或者夢滅既人見到呢段野,都可能會插死我,不過...都係果句,呢到討論區,我講我想講既野,就係咁。
回復 支持 反對

我覺得分唔分期都無乜大影響 賣買相方ok咪得羅 大家何必曲線話人無錢收ac呢?
放多d片仲好啦 好過嘈架 又分 ...
chingccs 發表於 20-5-2011 12:21

算喇!唔咁樣講野下,就冇打交既衝動架喇!XD
回復 支持 反對

回復 375# mayy

雖則夜魔而家霸到個汗, 但如果其他幫幫夢滅, 我相信以夢滅既實力絕對攞得番汗+有足夠人睇場, 表面睇, 利益故然係重大因素, 但唔通幫夢滅就會無著數咩? 唔會囉, 只係遲一步, 所以我既重點係, 點解人地願意幫天魔, 唔通真係咁短視, 覺得天魔而家有場就幫佢? 未必百份百係咁

回復 377# 逍遙龍王傑

你講晒我諗既野囉, 希望其他夢滅成員都有呢個反思, 咁先有機會再創盛世, 加油! ;-p
回復 支持 反對

真正的強者唔系得把口講'夢滅之所以甘強大'因為大家夠團結'有膽識'仲有好多因素'我非常尊重我的敵人'反而睇唔起果班因為冇場升而過去夜魔既反骨仔'系只Game都做到甘'現實生活中點做朋友?
回復 支持 反對