查看: 2630|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 神射手一問

小弟岩岩重玩番   想問下1隻93神射手玩咩裝同埋拼圖 如果各位高手知 請指教小弟 thx^^
回復

小弟岩岩重玩番   想問下1隻93神射手玩咩裝同埋拼圖 如果各位高手知 請指教小弟 thx^^ ...
龍龍~爺爺 發表於 4-8-2012 16:59

第一,歡迎又有人重玩了xd
   神射手,最重要係幸,因為神射,最重要係多暴,暴擊要高
   e+最好用幸鬥獸裝,上埋幸拼,隻鞋可以上速,隻手最好上物暴拼,只要多幸就多暴,暴手夠勁又暴傷高
   另外你耳介最好用d+暴傷/暴率既,eg(家耳+家介(+hp,sp,2%暴率,20%暴傷)),火耳(+幸體,1%暴率),
    虎介(+幸,3%暴率),遊介+9(+幸,28%暴傷)等.........
   最高整埋鬥獸場幸飾品,+好多幸

~個人意見,不喜勿踩~

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
櫻之道 + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

體鬥...上體幸拼...

評分

櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

thx 各位高手
回復 支持 反對

第一,歡迎又有人重玩了xd
   神射手,最重要係幸,因為神射,最重要係多暴,暴擊要高
   e+最好用幸鬥獸 ...
jackie126p 發表於 4-8-2012 20:59

唔好主幸啊, 唔係一高lv左就要整過套
我玩緊個邊e家都係主體
無體力基本上係死路一條
更何況腎大版本d怪改強左
體力鬥獸set是必須的
飾物可自由選擇體力/幸運

ps: 拼圖體力+幸運無誤
鞋 = 速 + 體/幸/閃  (除非有意將閃推得好高, 否則唔好合閃)
手 = 暴 + 體/幸/命  (命中不同閃避, 只得隻手有命中都ok)
(鞋同手最主要高速同高暴, 即使因為耐久問題要放棄體幸閃命都無所謂)

評分

櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

唔好主幸啊, 唔係一高lv左就要整過套
我玩緊個邊e家都係主體
無體力基本上係死路一條
更何況腎大版本d ...
雪貓 發表於 4-8-2012 21:28

0 0但係玩體裝會搞到小左好多幸- -
回復 支持 反對

支持玩體鬥..~
冇血唔come打...
上拼我淨係知手套要加暴傷...
暴傷有得加最好都加d~
有能力既去洗下屬性~
本身屬性既幸運 受其它果行既10點幸運加成

評分

櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

0 0但係玩體裝會搞到小左好多幸- -
jackie126p 發表於 4-8-2012 22:46

前期俾怪打扣100分之1
的確高幸高力感覺好d
但lv越升得高, d怪越勁, 對體力既要求就越大

中期俾怪打一下可能扣10分之1
仲可以靠走位補究

但係後期俾怪打一下差唔多扣1半  <- 假設體力唔高
總無可能升成日都唔俾怪打一下既
出緊招無啦啦係後面出隻怪就囧了

而且總有一日要過鬥獸同大廈
一定會俾怪圍嘔
唔多d血既話好快會回城

(仲有...幸其實唔多可靠
紅字多都係要靠暴率
暴率同體力無沖突
所以唔洗擔心)

評分

櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

鬥獸場用咩lv果d呢    仲有神射手用十字弓定弓箭好呢d
回復 支持 反對

前期俾怪打扣100分之1
的確高幸高力感覺好d
但lv越升得高, d怪越勁, 對體力既要求就越大

中期俾怪打一下 ...
雪貓 發表於 5-8-2012 01:47

又係,高lv d怪的確好高攻,打到好痛~
   如果唔夠體比人打到骨折就可以88~~

鬥獸場用咩lv果d呢    仲有神射手用十字弓定弓箭好呢d
龍龍~爺爺 發表於 5-8-2012 07:50

你係指裝定係咩? 裝都係睇你lv係咁+上去~我e+ 160幾lv~用+6既裝(150lv用)
  武器都係一樣,係咁+上去~我把鬥武+7,160lv用~
   神射手有3樣武器可以玩,刀,十字弓,弓
   如果我玩
   ~刀既話(玩鬥武佳,4倍暴效果),我鍾意佢高暴傷又有個盾高防,打怪可以秒怪真係好high
   ~十字弓既話,佢d技打怪個種感覺好正,d技可以連好多下,又可以集中一下
   ~弓既話,比較小人玩,接近冇人玩,因為想像中佢比較低攻,但係d攻速好頻,如果鍾意玩一大堆紅字可以玩

評分

櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對