樓主: winnie97929
收起左側

[其他] maimai ORANGE已稼動位置一覽+情報交流

打慣mon轉打制係要時間適應

應該S到D 10lv先開始打11lv會好D
oOpkwongOo 發表於 14-11-2014 18:47

嗯~~ 我要由lv8慢慢練起

個譜面一密就自動禁mon mode wwwww
影之輪舞曲 發表於 14-11-2014 21:18

嗯... 我次次用外圈都係咁
用用下又不自覺用番內圈 /w\
咁樣唔得呀 我要迫自己用外圈 /w\
回復 支持 反對

今日有無人打呢wwwwwww
回復 支持 反對

新之入多一set maimai

不過假如新之唔改善個斷線問題既話 入多幾set都依然冇用
回復 支持 反對

新之入多一set maimai

不過假如新之唔改善個斷線問題既話 入多幾set都依然冇用
Torchic╳小火雞 發表於 23-11-2014 13:13

即係3 set...?

煙味+(之前係gc gp見到既)呀伯偷錢
已經有足夠原因令我唔想去 w
回復 支持 反對

想試下Lv.11 / 12 o既歌,有無邊D可以試下?
回復 支持 反對

天水圍2部
北角好似之前5蚊3+1
回復 支持 反對

唔好意思潛左一排 ww

想試下Lv.11 / 12 o既歌,有無邊D可以試下?
影之輪舞曲 發表於 5-12-2014 23:47

話說我就十幾首lv11玩到90%以上 岩岩開始試緊lv12
暫時pass左usatei, reach for the stars同jack the ripper
不過唔擔保係靠運氣 /w\"

唔知大大既實力去到邊
如果係lv10岩岩升上lv11既實力
玩jack the ripper expert啦
話說我果陣先玩緊lv10
某次有機會同高手聯機 諗住試下jack the ripper expert啦
點知初見就92% 完全O左
係完全冇練過既情況之下 第三次玩就97%
我果日叫個升上lv11冇耐既fd玩 佢都初見94%

我個人玩得最好既lv11係tachyon, stand up,
jack the ripper, endless sleepless night, 深海少女, 陽炎days
但呢d其實都幾個人...
即係呢 maimai wiki其實有個網比你check歌既難度
好啦話說我發現果陣就滿心歡喜咁睇下我應該練咩歌啦
跟住我見到minna no maimaimaa(我玩到85%左右)放係11.4
待チ人ハ来ズ。同endless sleepless night(我玩到90%以上)放係11.6
おいでよ! 妖精の森同magician's operation(我玩到85%左右)放係11.8
但我おいでよ! 妖精の森(11.8)個最高成績仲高過minna no maimaimaa(11.4) (默
之後我就發現 其實首歌易唔易有時都好個人...
如果其他人認真覺得minna no maimaimaa易 咁只好講係我既問題 /w\"
如果おいでよ! 妖精の森同magician's operation係11.8
對我黎講minna no maimaimaa都至少11.7 /w\"

天水圍2部
北角好似之前5蚊3+1
yip10101 發表於 7-12-2014 14:41

thanks~ :3
回復 支持 反對

cosmic magic shooter真係好難打sad
回復 支持 反對

其實連續嘅黄色slide+tap應該點打?
93%果堆就係死E D上唔到去
回復 支持 反對

報告
香港仔 灣仔有機 各1 香港仔有錄影 灣仔好似無
另外剛剛這幾天更新了orange plus 請更新資料
回復 支持 反對