打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 由聖門學院門口走到第七實驗室前[已完]

好長呀 不過睇下睇下又幾好睇喎@@
回復 支持 反對

拳.士e個name好似邊到聽個咁..........
回復 支持 反對

[img]http://www.nakuz.com/bbs/upload/192016/Nakuz_ran20061010[1959]000_7utO.jpg[/img]
-------------本社地下一樓[防空洞]-------------
拳.士:呢到好多[靚仔]!
Firzen:真係好多.....
jedi:唔好講咁多啦!
mondy:我地時間唔多架啦!
gloria:生體加速!
雙頭犬:再見啦![狗會識講野= =?]
jedi:咁狗!?昇龍亂舞!
雙頭犬好輕快咁避左jedi的攻擊~
Firzen:劍魂!
拳.士:極光旋風~
雙頭犬:......[死了]
僵屍刀客:我斬!
mondy:固定射擊!
刀客即黑定左係到~
yoda:反彈氣!
僵屍刀客:呀.......
Firzen:好啦~行得~唔好理d[靚仔]~
僵屍刀客冇啦啦起番身!~!
僵屍刀客:可惡呀!劍氣震波!
Firzen:好痛.......
mondy:精靈之舞!
gloria:精靈召喚!
僵屍刀客:呀........[似喪屍死亡的叫聲]
-------本社地下一樓最盡頭-------
[img]http://www.nakuz.com/bbs/upload/192016/Nakuz_ran20061010[2001]000_j4SN.jpg[/img]
拳.士:到啦~我都應該報告比總部知呢到的情況啦...
Firzen:咁我地重有冇機會再見面架?
拳.士:應該有~
mondy:出左去先傾計啦你地!
boss:你地講得好岩~呢到重有十分鍾就會爆炸...
jedi:你點會係到架!?
yoda:好似玩緊變魔術...
boss:想出去就要問過我!
Firzen:劍環炮!
boss:後生仔...我都未話開始你就打我?
Firzen:唔好意思,劍魂!
boss:反彈盾...
劍魂反彈到yoda到....
yoda:阿..............
mondy:你有冇事呀?
yoda:這一招..............真絕........呀.........[暈了]
Firzen:.............聖靈召喚!~
boss:烽火連天![有少許火花彈到上天,之後再1x2,2x2,4x4咁變出新的火花]
Firzen:鋼體屏障...[用作防禦]
jedi:迴刀斬![用作防禦]
mondy:迴避術...[用作迴避火花]
gloria:地靈防護[用作防禦]
拳.士:反彈氣!
將所以火花彈番比boss......
boss:哈哈....重力磁場!
jedi:啊.....[暈了]
mondy:呀.....[暈了]
gloria:阿...[暈了]
拳.士:情況好不妙呢......
Firzen:睇來要出真的實力啦~
boss:嘿嘿~重有3分21秒就爆炸啦!........
待....
回復 支持 反對

你咁耐先出...
等死人喇...
十卜
回復 支持 反對

boss:極光旋風!
Firzen:追魂劍...
拳.士:極光旋風!
boss被追魂劍打中再被極光旋風踢中!
jedi:昇龍亂舞!
Firzen:嗯!你冇事啦!?
jedi:未死得...
boss:嘿...無空波!
拳.士:好簡易姐~萬月踢!
拳.士以為萬月踢可以擊到無空波,但這無空波是boss用最之力量發出的...
boss倒下......還有1分50秒就爆炸...
拳.士:快d般佢地出去啦!
jedi:冇時間啦!叫佢地起身啦!
Firzen:但想走都冇咁易...
boss所做出的無空波圍住左Firzen佢地...
Firzen:我黎搞店吧...地煞之劍!
今次的地煞之劍的顏色與之前不同,是紅色的,不足十秒就解決了boss的無空波...
拳.士:你真係好店...
jedi:Firzen,你點解會....
Firzen:秘密...
jedi:yoda:唔好再訓啦![jedi係咁打佢]
yoda:咩事呀,佢呢?[boss]
jedi:死左啦~快d走啦!
Firzen: mondy!走佬啦~
mondy:呀...我做咩呀頭先...?
Firzen:你訓左姐~快d走啦!
還有25秒~
gloria:生體加速!
Firzen:你幾時起左身架!?
gloria:岩岩!走吧!
還有10秒~
他們已經走左出去...
------------本洞-------------
拳.士:多謝你地呀~如果唔係我都冇命走出呢到...
Firzen:我都要多謝你...
mondy:咁我地e+要去邊個?
yoda:番學校啦!
jedi:係波~問清個主任同果位邊個邊個講左d咩先!
gloria:拳.士,你要去邊呀?
拳.士:番聖財團向我的boss報告~
gloria: ok!yoda!番學校啦!
yoda:好的~
---------------聖門本館----------------
學生主任[聖門]:你.......你地.....點解會番到黎.....?
Firzen:咩番唔到黎呀?我地係果到好開心呀!
待續...
回復 支持 反對

聖門主任呆左係到心想:我明明叫左邊個[boss]搞店佢地架啦,點解佢地冇事咁番黎的?
學生主任[聖門]:你地冇事就好啦!:handshake
Firzen:多謝主任咁關心我地[心想:你條友演戲都ok波!]
jedi:主任~我地都好累啦!我地要番宿舍啦!
學生主任[聖門]:好啦!你地都累架啦!
------------宿舍------------
Firzen:個主任入得演藝學院啦!
jedi:話又唔係咁講~可能有咩誤會姐~
yoda:唔好吵啦![想訓覺的人]
gloria:安靜一d啦你地![想訓覺的人]
mondy:..........[心想:總是有不詳的感覺....]
-----------校務署-----------
學生主任[聖門]:咁日凡又有任務比你地...
jedi:什麼的任務?
學生主任[聖門]:你地聽住!呢個任務到現在係無人可以解決的!!!
Firzen:講左成日你想講d咩呀?
學生主任[聖門]:就係殺死[巨人_號 克J]
眾人呆滯了係到~
yoda:你係唔係痴左線?
學生主任[聖門]:唔係!
gloria:你short左?
學生主任[聖門]:都唔係~這就是你們最終的任務!
Firzen:主任~?*J會係邊到出現?
學生主任[聖門]:第七實驗室!姐係監獄實驗場~姐係神聖財團私立監獄!
Firzen:yoda....我地行囉~
yoda:Firzen!你都傻左呀?
jedi:Firzen~我同你去~
mondy:我都去!
gloria:去的人多~我都去了!
yoda:無辦法啦~我都去吧!
學生主任[聖門]:你地等等!我比d野你地!
當主任囉左佢要送比Firzen佢地的野出黎佢地好似傻左的人咁...
學生主任[聖門]:這就是最強的裝備!盤石裝!
Firzen:多謝了~我們出發吧!
學生主任[聖門]:[心想:嘿嘿嘿,就算你地入到第七實驗室都冇可能打得死巨人_號 克J的......嘿嘿嘿....]
回復 支持 反對

我要睇我要睇我要睇呀  ~~
追左N年@@
回復 支持 反對

yoda:這就係監獄實驗場啦!
Firzen:主任同我講呢到好多怪物架!小心d~
gloria:一口衝到最盡啦!生體加速!!
當佢地衝到興起那時~
就有幾隻飛蛾飛左出黎......
jedi:佐住哂!昇龍亂舞!
果幾隻飛蛾全部死哂...但...前方有幾百隻飛蛾同長蟲走了出黎...
mondy:jedi!你太衝動啦~搞到依家好煩啦!
jedi:我自己會補償!寒氣斷空!
yoda:反彈氣~
Firzen:劍環炮~
mondy:守護鬼箭~
gloria:重力磁場~
不到十秒~又死光~但又出現了新的一的一群...
還有幾個像人型的物體走了出黎~
Firzen:你地真係好煩呀![連環揮舞]!
又係全部死哂~但那幾個人就無事~
機械怪手一號:你攻擊左啦?
機械怪手二號:我重以為你有幾勁tim!~
jedi:血刀亂舞!
yoda:神龍地裂擊
機械怪手一號瞬速地走到yoda後面...使出......
機械怪手一號:鋼鐵揮動!
yoda:呀!
擊中了yoda的背部...
機械怪手二號:旋櫻揮.........
在怪手二號想攻擊那一秒~Firzen使出了...
Firzen:追魂劍!
機械怪手二號:啊.........[死亡]
機械怪手一號:大哥!你地班車#$!@#~接招啦!極........
gloria:月家回旋槍法!
機械怪手一號:嗚.....[死亡]
gloria:生體加速!我可是無咁時間呢!
-----------特殊實驗室------------
瘋狂爆炸客[爆破肥仔]:引爆引爆!好耐無野比我引爆!
Firzen:爆你個死人頭!劍環炮!
瘋狂炸彈客:我閃![避開了]!引爆!!
Firzen:jedi!幫手呀!
jedi:我都唔得閒呀!昇龍亂舞!
礦工大頭目:鑽呀鑽!
yoda:反彈氣!
礦工大頭目:呀![死亡]
瘋狂炸彈客:[地雷引爆]!
全個特殊實驗室發生了大爆炸!濃煙四起!
當煙散去時~唔見Firzen佢地......
佢地係走甩左?定係活埋係地下呢?

用平常人的腦袋都想到係點啦=-=
回復 支持 反對

用左個半鐘睇哂~好好睇^^本人覺得最好笑係東星變西星and巨人個細路----小人
回復 支持 反對

作得唔錯,有前途><!
回復 支持 反對