查看: 40097|回復: 160
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 韓國熱爆《SD GUNDAM CAPSULE FIGHTER》公測中 - 介紹+帳號申請教學(入到game)

最新回覆部份問題...(3/9)
對於有d人唔識用 easy2game   其實去佢個bbs 到睇就最直接
注冊簡單...密碼日日都要去佢個web site到睇..所以你地玩sd gundam..
注冊係必然ga事..以下係講解easy2game ga 貼子
http://bbs.easy2game.com/showtopic-14.aspx
其實22樓那位大大都講得好直接下..大家可以睇下佢ga 心血
p.s 7樓那位大大好有趣..user friendly係容易形...friendly唔係login id

有部份玩家好似對14year old 以上的申請辦法有d問題...
大家可以去搵翻我貼轉申請教學ga 原本網站睇下..佢地有個討論區係轉講呢d問題~~
http://vavaybbs.qanyu.com/showthread.php?t=45991
14year old 以下 我就唔講la...我都係睇果三幅圖申請
仲有有d人話last申請果一下果到咩 ip :61.xxx.xx.xx  我都試過...
結果發現個ultrasurf 原來斷左線...試下choose另一個server...or 重開software(keep ie會冇影響)..
p.s.  好怪...我個14year old以上acc 俾人鎖左....
14year old 以下反而冇事...問你死未....

仲有d係話入左去黑畫面冇error...我本人測試過  終於發現問題所以

原來各位要係easy2game pro.果到 ga 代理UDP連接方式打勾勾...
黑屏問題會迎刃而解......
大家熱情回覆..我好感動..近日比較忙 d問題我都差唔多答晒....回到就盡回....我地係gundam世界再見面啦~~

經這裡各版大對此遊戲的研究...小弟幾經辛苦終於成功入game
在這做了個綜合 給未聽過 或 玩不到的玩家一個福音~~

由BANDAI與韓國 Softmax合作,開發則是由Softmax負責的SD GUNDAM  online 相信大家也耳熟能詳..最近各大網站接報官方netmarble於2月27日已經展開公測
原本想做過入game視像..不過原來網上有人做左
咁就唔洗煩..俾大家睇下隻game ga 真面目..坐定未~去片
http://www.papav.com/play/827819 ... ad-9dfcb62b4af6.htm
yahoo game介紹..算詳細~繁文字是也
http://hk.games.yahoo.com/070103/287/1z8ee.html

以下為本人整理後轉貼之公測帳號申請等內容...各位高逹迷不容錯過
sd gundam 官方網:  www.sdgo.co.kr
因封外國ip...可用以下軟體登入官網..其他封國外ip網站皆可用..非常user-friendly
http://www.wujie.net/==>為軟體官網..請到官網直接下載(多謝id: wongjay36 玩家提供)

申請帳號教學事宜

此為遊戲帳號申請官網
http://www.netmarble.net/
可分為14歲以上 或 14歲以下  ..(已證實二種account都可以進入玩戲..小童號唔洗身分證..不過會較易銷號..p.s 我申請左都未鎖)
14歲以下 (參考onlinesgogo...聽聞官方最近封鎖此類帳號玩家)
小童申請辦法
首先大家都系要用hide ip
然後按以下link..再跟圖申請..(附件)
http://member.netmarble.net/join/

因圖未能顯示..故作附件下載...順序為001>002>003
14歲以上 申請辦法(參考 vavaybbs網)..或參考  http://vavaybbs.qanyu.com/showthread.php?t=45991
點擊"直接進入註冊頁面" 打上鉤同意協議內容 然後點擊中間的選項進入下一頁面 (如圖)

--------------------------------------------------------------------
3. 註冊第一步,需要輸入真實姓名和與之對應的身分証號碼(韓國身分証號碼生成器是不可以的,必須要真實的,托韓國朋友或者到我們的資源交流論壇找找,沒準有熱心網友提供給大家呢),如下圖.
 標籤1︰填寫真實姓名(韓文),這裡不是遊戲裡顯示的ID;
 標籤2︰與姓名對應的真實身分証號碼;
 標籤3︰效驗真實性並確定.
(如果只是想隨便玩玩可以使用,使用生成號碼註冊的ID很可能被封禁
身分證號在線生成 )
加送線上生成器..用第三個方法生成韓國身分證方可生效(多謝id: 風狗 玩家提供)
http://www.qucha.net/main/tools/idcard/

注︰(本人)使用生成器生成的身分證號碼註冊會出現以下情況 按下圖的箭頭提示選擇就可以繼續了

--------------------------------------------------------------------
4. 如果沒有出現下圖頁面,證明身分證號碼錯誤或者是該身分證已經註冊過,請更換后重試. 接下來出現的是詳細個人訊息註冊頁面,如下圖(關於"電子郵件"與"位址"項,我們下面有詳細說明):
 輸入你想要的帳號后點后面的圖標來驗証這個帳號有沒有被使用過。
 비밀번호 힌트(密碼驗証提問)︰個人隨便設定(如果是重要ID的話請牢記問題與回答)
 비밀번호 힌트 답(密碼驗証答案)︰個人隨便設定。
 연락처(聯系方法)︰從下拉菜單中隨便選一個 后面4個框裡隨便打4位數字 打滿就可以了。
 이메일(電子郵件)︰隨便輸入英文和數字 也可以輸入自己的郵箱 在后面的下拉菜單中選最后一個就可以了。
 最後一項不用選
 填寫完成之后,點擊下圖確認的按鈕提交註冊。
 重要提示: 以下所有註冊訊息請務必備份。

5.步驟4圖中的電子郵件 需要點擊后才能輸入 輸入電子郵件位址確定后會出現下圖

箭頭1:點擊后會向您填寫的郵件位址發送一封帶有數字串(用來填寫到下一頁面 詳見下圖)的郵件 (註冊重要帳號建議選擇此項 多點幾下而已嘛 又不麻煩~.~)應該是綁定郵箱一類的吧-_-||'' 在此請教各位達人
箭頭2:點擊后直接返回到註冊資料頁面繼續填寫下一項 (隨便註冊個號玩玩的朋友直接點這個就可以了)

6. 步驟4圖中的城市/位址項點擊后出現下圖窗口:
 標簽1︰文本輸入框請複製后面這三個亂碼進去"玫齲悼或신사동";
 標籤2︰點擊這個按鈕出現標籤3;
 標籤3︰下拉菜單任選一項;
 標籤4︰輸入詳細位址訊息,隨意填寫即可;
 標籤5︰確認提交.
 (注意:使用非簡體中文作業系統的朋友複製上述三個亂碼必須要在本頁設定成簡體中文編碼,在下圖註冊頁設定成韓文.).

6. 所有資料填寫完 點確定后 剩下的就是輸入驗証碼(點左邊為確定)然後就是耐心等待確認註冊訊息啦 ^^

7. 最後出現註冊訊息最終確認(如下圖),大功告成,這步的確定點不點都可以∼∼

最後介紹一個 國外代理狩獵軟件 Freeware..  Easy2game..太大放唔到上黎
有呢個...任何封ip 外國game也可以順利登入
呢個軟件係我見過最user friendly.. password 要去其官網找 (免費)
官網公報開始收費..但會開免費伺服給大眾...不知到時是怎樣啦..不然有其他代理軟件 不怕
在這裡同大家開網要代理軟件的exe 檔(用pro1.5 的記錄公能找到)
-c:\windows\nmupdate24.exe
-c:\doucument and settings\(USER NAME)\application data\netmarble\nmwizard24.exe
-c:\nermarnle\netmarblesdgo\gupdate.exe
-c:\nermarnle\netmarblesdgo\gonline.exe
http://www.easy2game.com
EASY2GAME 下載點
資料整理得好辛苦..多多支持
新加入game方法
好消息...琴晚入到去玩....黑屏係因為我直接下載setup檔左致
只要係官網申請account...按start game  佢就會有個下載器..
之後咩到按yes..裝裝裝就得ga la....(唔好直接下載setup檔..可能有bug 連接唔到主伺服)
同埋入呢隻game一定要用 EASY2GAME 軟件(或者其他代理軟件)...
+ ultrasurf 閉屏ip(開網頁)
係入到game  不過官網可能會定時銷號(資料問題)..玩玩好 別沉迷..不然會哭的

[ 本帖最後由  於 2007-3-9 03:10 編輯 ]

14year old申請教學.rar

191.06 KB, 下載次數: 665

小童申請辦法

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
hkhk882004 + 8 內容精彩

查看全部評分

回復

岩岩係官網down 完 都入唔到game= = 我係用佢下載器 但係未試easy2game

係唔係要用easy2game 先入到?   同埋我完全唔明你up乜=.= 點正easy入邊d野

-c:\doucument and settings\(USER NAME)\application data\netmarble\nmwizard24.exe<----搵唔到呢個

我係網down 但都搵唔到   then    正好哂禁咩制? 定係正係縮細跟住開game

[ 本帖最後由  於 2007-3-7 16:45 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 WaiTs。FoVeveR 於 2007-3-7 08:32 發表
岩岩係官網down 完 都入唔到game= = 我係用佢下載器 但係未試easy2game

係唔係要用easy2game 先入到?   同埋我完全唔明你up乜=.= 點正easy入邊d野

-c:\doucument and settings\(USER NAME)\application  ...

依個 我解釋喇 個個人唔同 個username係 你自己一開始設定既使用者名稱 netmarble個個  你要先裝左 先會有
回復 支持 反對

我裝左啦-.-......但係我入到去見唔到有nmwizadr24.exe

我連搜尋都搜尋唔到呢舊野 = =點搞~~~~

[ 本帖最後由  於 2007-3-7 16:58 編輯 ]
回復 支持 反對

14以下我 申請唔到牙--"
回復 支持 反對

原帖由 WaiTs。FoVeveR 於 2007-3-7 08:54 發表
我裝左啦-.-......但係我入到去見唔到有nmwizadr24.exe

我連搜尋都搜尋唔到呢舊野 = =點搞~~~~

你取消 隱藏重要檔案就見到..
雖然 我未試玩唔玩到...
回復 支持 反對

搵到啦 =...=但係都係唔得囉...easy2game 係唔係要開黎用定係縮細就得架啦-.-\\

friendly<=----呢個帳既密係乜 樓主打埋出黎啦= = 又要叫人去官網搵 搵極都搵唔到

得入game方法唔明白    同埋其他入到game既人都好似無用代理軟件入 正係用左無界入官網ja wow

[ 本帖最後由  於 2007-3-7 17:21 編輯 ]
回復 支持 反對

神丫~終於有人黎打救啦= =
感謝x100~
測試中~~~
回復 支持 反對

wo正呀,,,等我試下玩唔玩到先thx
回復 支持 反對

終於都冇出error
不過點解只係得黑畫面既??
可唔可以教教我呀><
回復 支持 反對