打印 上一主題 下一主題
收起左側

命運守護夜(Fate)討論心得吹水post

同意,如果咁講....玩魔獸好多場(eg信長,3國)
被人殺n次就唔想玩??
被無視....
回復 支持 反對

回復 61# 的帖子

囧..信長我唔會死好多次LO[[onion_57]]
話說金日同煉獄玩緊果陣,無啦啦上唔到網,彈機,.,[[onion_24]]
明明殺到好開心[[onion_04]]

回復 支持 反對

係囉...玩不到久違的激活心音
洗不到你那12道肥料
難得那時在必lag場也意外的順暢的說...
真可惜
回復 支持 反對

回復 63# 的帖子

抄他o的有線,突然cut線..[[onion_29]]
我唔制呀[[onion_08]]
回復 支持 反對

-v-
做咩唔叫我姐...我又想玩玩
另外唔知點解cv版開劍制會好lag....(可能機的問題....
回復 支持 反對

[[m420]]
最初接觸fate 係好多人
之後慢慢無晒人 then 我都無玩[[m116]]
回復 支持 反對

回復 66# 的帖子

T^T係咩,,,Fate真係好好玩=.=
回復 支持 反對

可能因為得咁少人比你玩....
物品少...
回復 支持 反對

回復 68# 的帖子

大家多多去支持我個信長POST[[onion_56]]
回復 支持 反對

Avenger:
技能:
q技:每秒回復mp跟一定機率擊暈
w技:直接傷害技能 能暫時減慢敵人速度和封技
e技:增加基礎血量 攻速增加 技能表轉換
r技:一定時間內 反彈遭受到傷害 反彈倍率隨技能等級增加 理想也能反 食不下的傷害就不能反

寶具1:晚上天生技飛行距離增加至1000 而且不用冷卻 但每次消耗100hp和mp
寶具2:習得後 每次攻擊有40%會做成2次攻擊 也可以說是2倍傷害 但不會爆出紅字 爆2倍時發動就會變成兩次2倍 物理型必學
寶具3:習得後 e技變身後可以使用換血技能 換血後對方低於自己的話再扣一點血(大概200 確實數字多少我忘記了[[onion_43]])
            很少血的時候跟人換血可以直接秒殺
寶具4:被人殺死之後會出現死亡刻印並得到其視野 無限時間 直到其目標死亡/遭s捲電

無限四日:e個係ha線既由來........
                 不過魔獸fate就用左黎做隱技
                 發動後即時回復血量
                 其每三秒回血一次
                 冷卻時間只需60秒 可以用很頻密

反人型玩法:
一開始依然係搶到之後就去多怪既地方升lv
開e技之後放怪仔幫手打
怪仔有得無限分裂
打夠10下就分裂一次
正常打一兩分鐘
你巳經會有一堆怪仔幫手打
之後好快就打到12lv

技能加r同e
之後點w/黃點

能力值到加智加到1200左右就爆力

殺人方法:
12lv之後跟隊友一齊搵人殺
記得帶d abc捲e d日常用品
見人大技就re技加b捲一齊出反死佢
記得a捲後連反傷也會減半
如果黑s出黑光炮就要唔可以食a捲 唔係反唔死
如果係金a就唔怕了 a捲左都仲有3000->1500->2250
都反得死

而且r技可以同盟令隊友都有反傷能力
不過同盟不便宜就是了[[onion_43]]

基本上看到有人大技就反給他死
隱技加減用 就這
後期我不知道怎玩下去[[onion_50]]
回復 支持 反對