收起左側

有意讓彩虹重生的玩家們!!團結我地既希望重燃彩虹之夢!!

各位朋友你們好!本人也是非常熱愛彩虹的玩家之一!
為希望將來能繼各位玩家的希望(加上自己也想玩番彩虹),所以本人特意選修了「資訊」一科
本人現已中四了,因熱愛彩虹到言不形容的地步,所以希望將來能創一隻跟彩虹相似的online game
尋回往日的快樂,所以!現在正下苦讀書,希望能學寫程式,寫番彩虹出黎...
看到大家都跟自己一樣的傷心難過...自己感覺到不再寂寞,感覺到不是一個的努力,不再是乘下我一個了!
依我估計,需等7-8年的時間才能輕見起色,因創作online game是不容易的,需要很多資源,首先要懂寫程式
然後要有足夠的資金購買伺服器,其次就是需找人設計(畫場,畫角色,畫帶給我們無限回憶的1-9級各種裝備與武器等),最後更需要向政府考牌買版權才可正式重新彩虹生涯...需有這麼多的困難...但我...不可放棄的!我一家會努力下去!重寫彩虹!
回復 支持 反對

其實今天所到來本網都是本人正在搜集資料路過此有感而發...
希望早日能與彩虹的快樂時光重聚... T...T
回復 支持 反對

樂古帳號:★快速電擊☆
台彩角色:★快速電擊☆
我的心聲:台灣的彩虹冒險再次開展!_!一定大紅大展
我第一要第一個支持彩虹冒險!!!
影圖回憶:沒有,我太廢-v-
囧v囧
回復 支持 反對

如果我是代理商- -''我一定會同佢地簽-3-''又唔係冇得賺=]
回復 支持 反對

彩虹ac:kalok124
我小3開始玩!唉 放棄左3年- -!我E家想玩番!我都支持樓主!!
回復 支持 反對

台彩ID:tamchunklt

-.-快D開番台彩啦 呢個GAME....好好玩....好難搵到其他GAME....好玩過佢
回復 支持 反對

好想玩返彩虹!!!
e家好多game 都好快玩到悶
得彩虹唔會咁樣!!!
希望有代理接手啦!!!!!
回復 支持 反對

我叫古魂之夢
玩左彩虹都幾年啦
但係直到呢1刻為止,我都認為冇一隻game比彩虹更好玩
今時今日,真係玩技術既game真係唔知有邊隻,,
我唔敢講彩虹最好,,但至少比起多不勝數只靠hkd或長時間升等的網遊好百倍
近一個月,我不時上網找網遊玩,只可惜竟然無一隻網遊吸引到我玩下去
出奇地,我腦海中就只出現了多年前玩過的網遊
尤其是想起在彩虹車輪戰1挑4的日子/__\"
近日在校跟朋友說起網遊,
大家都不期然提出 彩虹冒險 此網遊暢談一番
耐何倒閉巳成事實,現在我亦只能盼望有奇蹟出現
雖然彩虹重現的機會渺茫,但我仍要將心中所想說出來,,
這就是我的感受..T^T"
回復 支持 反對

彩虹~~~快d復活la~~~
回復 支持 反對

台彩帳號:qwer987883
台彩帳號:kta912161