打印 上一主題 下一主題
收起左側

突然想法

16# ken456654 禺蠢的人呀!現在地球上所有既事一切一切上帝都知道,點解佢係做蒸氣機果時唔左我地,係因為佢想人類有高享受,佢唔阻止人類造汽車係因為佢認為牧師傳道太幸苦。第一次世界大戰係因為佢想地球快d完結,等所有人類都可以回到佢既懷抱,核武係因為想地球再快d完結,再等人類快d回到神既懷抱
回復 支持 反對

根據我腦中的聖經~上帝不阻止第一次世界大戰~原因好簡單,,,因為佢想人類有競爭
有競爭先有進步…有進步先可以同外星人打過~有得打就代表有機會贏,,,有機會贏就表示人類有可能徵服全宇宙
回復 支持 反對

年輕人哪,不要忘了我的教導,要時時記住我給你的指示。我的教導會使你四季平安,延年益壽。你不可離棄忠誠信實,要把它們繫在脖子上,寫在心坎裏。你這樣做,上帝和人都會喜歡你。 要專心信賴上主不可倚靠自己的聰明。無論做甚麼事,都要以上主的旨意為依歸,他就會指示你走正路。不要自作聰明,只要敬畏上主,拒絕作惡。這樣做,等於得到良藥,能夠醫治你的創傷,止住你的疼痛。你要用田地的最好產品獻給上主,表示對他的尊崇。你高樣做,你的倉庫就會充滿穀物,新酒盈溢,儲藏不下。 年輕人哪,不可輕視上主的管教,不可忽略他的警戒。上主管教他所愛的人,正像父親管教他的嬌兒。尋求智慧的人有福了;找到悟性的人有福了。智慧比銀子更有益處,比精金更有價值。智慧遠勝過珠寶;你所愛慕的沒有一件可以跟她相比。智慧使你長壽,也使你富貴榮華。智慧使你過偷快的生活,領你走平安的道路。聰明人有福了,智慧要給他生命。 (箴言3:1-18)
回復 支持 反對

樓上的必定是耶穌的粉絲~我希望你可以加入秀茂坪基督教會
這裡現在需要一位副主席領導教友,,將教友的精神力量提升到可進入光子帶
經我看了你的回覆~~簡直有做"主"的潛質~固此希望你能加入我的教會~
回復 支持 反對

神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信他的,不至滅亡,反得永生。只要相信就就得到永生
回復 支持 反對

神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信他的,不至滅亡,反得永生。只要相信就就得到永生
aooktomok 發表於 6-2-2009 01:16

請解釋石頭謬誤,如果你解釋到我信有神,解釋不到就沒有神!如果你連什麼是石頭謬誤也不知道,那就請不要再說有神!
回復 支持 反對

請解釋石頭謬誤,如果你解釋到我信有神,解釋不到就沒有神!如果你連什麼是石頭謬誤也不知道,那就請不要再說有神!
滅絕仔 發表於 6-2-2009 15:06

呢個post好似比d幼稚細佬入侵-0-
突然有幾個人出黎講耶穌(巧合定夾埋?)
關於石頭謬誤我仲記得少少 呢個問題真係幾難
回復 支持 反對

呢個post好似比d幼稚細佬入侵-0-
突然有幾個人出黎講耶穌(巧合定夾埋?)
關於石頭謬誤我仲記得少少 呢個問題真係幾難
Y•Kuen 發表於 6-2-2009 18:05

我都發覺多左人黎e到講耶穌.......

石頭謬誤已經否定左神(萬能神)既存在
回復 支持 反對

19# x文♂仔x
如果你認為我講既係廢話,ok
咁你即係唔認同所有現象都可以解釋呢個道理,
咁你又有咩意見支持你既立埸,
一尾係到話人講得唔好,自己又唔俾d意見,
廢話個個係你
回復 支持 反對

神能做的遠遠超越我地想像,而石頭謬論只係講一D無聊野,都只係可以証明神唔係萬能,但証明唔到神既泉在,所以神就係神,永遠都係制造我地既神。
滅絕仔,你信唔信神都唔關我事,日後你一定知錯。
回復 支持 反對