打印 上一主題 下一主題
收起左側

突然想法

神能做的遠遠超越我地想像,而石頭謬論只係講一D無聊野,都只係可以証明神唔係萬能,但証明唔到神既泉在,所以神就係神,永遠都係制造我地既神。
滅絕仔,你信唔信神都唔關我事,日後你一定知錯。 ...
aooktomok 發表於 7-2-2009 15:18

你地都冇證據證明有神存在 唔好一味叫人信
仲有"日後你一定知錯" 呢句好難入耳
你們所相信的神唔係愛世人的嗎?
感覺好似恐嚇下人
回復 支持 反對

看小一點神話故事吧-.-基督教只信地球有生物,

你能否解釋一下火星發現生物是什麼一回事?

正如你所說,石頭的謬誤只證明上帝不是全能,那麼聖經中還有更多基督教的故事偏偏要提及至【全能的上帝】等字眼?

這地方不合適你這種信徒存在,放棄吧

還有一句話,要是將來真的落地獄,我絕不後悔,正所為人算不如天算~_~
回復 支持 反對

要到現時的人類文明...
最少要有數千憶年的時間...
如果...人類和其他生物真的全部滅亡後...
(注意...是全部...)
只要有左羅旋體...(不記得是左還是右...)(一個不會進化為生物...一個會...)
就會有很大機會再次出現生物...
當初...地球還是沒有生物時...也是因為有一個含有這些羅旋體的殞石...擊落地球...
再加上地球當時的合適氣候...才出現生物...
只要氣候不變得極為異常...就有機會再出現人類...(n年後...)
現時的文明就不知會不會再有...就算氣候變化了...
也會有可能出現與人類相似的生物...
(以上某些內容是看了科學阿sir因書也教完...就放影碟...看到某些科學家所說的理論...)
回復 支持 反對

有人話..全世界d人死哂...生存到ge有蟑螂= =
回復 支持 反對

2012年 12月 22日 黑夜降臨

惡魔降世

某人將會以 光 化身成巨人

保護世界
回復 支持 反對

其實人類係點黎囧....
如果唔用聖經去講
回復 支持 反對

如果係死剩2個人  個2個人生呀生呀生  接種到宜家咁多人  咁個2個人未變左神@@!
回復 支持 反對

2012年 12月 22日 黑夜降臨

惡魔降世

某人將會以 光 化身成巨人

保護世界
死靈仔 發表於 2-3-2009 20:38

你在哪裡看到的....我對惡魔倒是有點興趣......不過什麼光化為巨人就沒有興趣....

另外,神是不存在的,神只是我們精神上可以找到寄託的東西,

假如真的要我相信,我只會相信有惡魔的存在.....
回復 支持 反對

咁重有其他次元空嫁ma..
咁人都係存在姐
回復 支持 反對