查看: 3057|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] Jubeat大會-收集意見

關閉 [複製鏈接]
))咳咳
今早利用了電腦堂時間去研究E-PASS網
用了很多時間終於成功申請了KONAMI ID
但發現本人進不了大會-3-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
廢話完

我本想每天抽時間去看大會到底有甚麼人參加
因為有些參加者可能早就參加了
所以開始時會看到那些參加者的ID
可惜最後排名在十一或以後
以致看不到他們

這樣便可減少了「第十一名或以後」的人數
但卻出現了上面我所說的情況
我進不了大會!!=口="
各位有何高見._.?

對於所有建議本人會有相應之樂點獎勵

最後請大家留意下面這個帖-___-''
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 4380&extra=page%3D1
回復

你有冇玩過jubeat..?-0-"
回復 支持 反對

你有冇玩過jubeat..?-0-"
衰鍵 發表於 29-11-2010 13:11

冇呀=.=
我唔打機架._.
回復 支持 反對

你只完成了第一步(順帶一提 我有極多朋友連第一步也不懂去 你竟然懂了
還有第二步

步驟如下
1. 去大部份機鋪(最好去有Jubeat/其他Konami音樂遊戲既機鋪)既counter買一張"e-pass" ($30)
2. 插卡 玩一鋪Jubeat ($5~6)
3. 開電腦 登記返你果張e-pass上去你個account度

當然關於第一步
假若你有朋友有卡而不再用 願意留給你的話
又或者你有幸執到一張遺失卡#
那就30元也省下了

# 個人建議還是不要據為己有 交給場務好了

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
maxycy + 5 根據版規B1

查看全部評分

回復 支持 反對

你只完成了第一步(順帶一提 我有極多朋友連第一步也不懂去 你竟然懂了
還有第二步

步驟如下
1. 去大部份機 ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-11-2010 14:11

咁算咩意思.\/.!!
------------------------------
呢排窮
30蚊未必買得起.__.
其實買卡唔插卡玩登唔登記到架?

另外對於第十一名或以後既參與問題
有冇人有多d意見._.?
回復 支持 反對

冇呀=.=
我唔打機架._.
maxycy 發表於 29-11-2010 13:57

佢係睇你張卡既記錄..如果你冇插卡玩過一鋪的話..佢係唔會俾你入的..~"~

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
maxycy + 2 根據版規B1

查看全部評分

回復 支持 反對

咁算咩意思.\/.!!
------------------------------
呢排窮
30蚊未必買得起.__.
其實買卡唔插卡玩登唔登記 ...
maxycy 發表於 2010/11/29 16:50

咁就代表你係特別醒目果類
識得自己去申請

唔知點解我好多fd都唔識申請 個個都走黎問我 甚至叫我幫佢申請orz

============================

關於第十一名既問題
我仍然覺得第四個方法比較好(至於第四個方法是什麼...我要去找找了
回復 支持 反對

咁就代表你係特別醒目果類
識得自己去申請

唔知點解我好多fd都唔識申請 個個都走黎問我 甚至叫我幫佢申請 ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-11-2010 23:28

真糟的說._.
-----------------------------------------------------------------------
1. 所有人有獎(不論總分如何)
 好處:易搞、皆大歡喜
 壞處:太易得樂點
2. 頭十名有獎
 好處:易搞
 壞處:隨著參與人數上升,對新手/初級玩家更加不利,減吸引力
3. 總分>0有獎(也就是現時的做法)
 好處:可以照顧初級玩家
 壞處:難搞,有必要時需要第11名或以後的玩家上傳圖片,以作證明
4. 所有人有獎,不過加重頭十名獎品,減輕參與獎
 好處:易搞、也算是皆大歡喜、也應該不會成為搶樂點的依賴
 壞處:未知
 其他:不知道吸引力會否受影響
回復 支持 反對

真糟的說._.
-----------------------------------------------------------------------
1. 所有人有獎( ...
maxycy 發表於 2010/11/29 23:34

yayaya
你幫左我呢個會員 請你幫自己加分(拖

不過現任版主偏向用第三個辦法(即係宜家個辦法
當然係權力上 我冇可能阻止佢
回復 支持 反對

yayaya
你幫左我呢個會員 請你幫自己加分(拖

不過現任版主偏向用第三個辦法(即係宜家個辦法
當然係權力上 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30/11/2010 00:30

我只係覺得...anyway,我遲d會開投票post,等大家決定
回復 支持 反對