查看: 5170|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[寵物 / 情報 / 趣聞] Zero三轉用後感+技能小介紹

小弟第一次係Nakuz GC版出帖 多多指教
知道出左ZERO三轉當然好開心 今次轉職亦都無令我失望
感覺上機動性強化左
另一個好處係強化進度條會加強晒你所有必殺技 當然唔包括MP4
同埋你而加可以直接跳+XX拔劍 唔洗大跳+XX
影片轉貼:

個人測試影片:
-----------------------------
譯名不正確的主動技能介紹:

睇唔到圖請入:http://ppt.cc/tEzl
第一行由左至右:
新MP2技能 旋風斬:旋轉並斬出劍氣
新MP3技能 力劈華山:用力斬向地面
鋸魔領域強化:可以使用普通攻擊 但無法使出技能
特殊攻擊技能:唔同姿態有唔同效果
拔劍:斬出劍氣
進攻:使小範圍敵人定身
防禦:彈開攻擊並使敵人硬直
第二行由左至右:
拔劍 防禦 進攻姿態強化:效果不明
進度條:集滿進度條時會強化所有必殺技 不包括MP4 4個球類效果不明
被動技能介紹:

睇唔到圖請入http://ppt.cc/iE4k
第一行由左至右:
拔劍姿態強化:後三次斬擊為全新Combo
拔劍姿態強化:迴旋斬附加一次斬擊
拔劍姿態強化:突刺附加連續尖刺
防禦姿態強化:效果不明
防禦姿態強化:可以Dash 突進技能 可以無限衝 類似一轉衝撞
防禦姿態強化:類似小樂既瞬移 但只限小範圍瞬移至敵人身旁

第二行左至右:
進攻姿態強化:以自身為範圍冒出尖刺
進攻姿態強化:可以同魔妮(瑪琳)一樣大跳 只限於狂爆條發動狀態時使用
拔劍 防禦 進攻姿態強化:速度增加
天外飛仙:於空中並處於拔劍姿態時可以向下插
進度條全技能強化效果
1轉MP1 颱風重破斬:完結時附加劍氣
1轉MP2 X斬擊:劍氣縮小 但斬出三個毒球
1轉MP3 尖刺噴湧:加大範圍

2轉MP1 鋸魔噬咬:攻擊力上升 附加「彈牆」效果
2轉MP2 鋸魔螺絲:攻擊力上升
2轉MP3 鋸魔深淵:變更攻擊方式,類似羅納1轉MP3劍陣 卡納門攻擊

3轉MP2 旋風斬:攻擊力上升
3轉MP3 力劈華山:攻擊力上升 前方出現尖刺

屬性球類 不明 MP4無附加效果

評分

參與人數 3樂點 +10 Bravo! +2 收起 理由
hj1op2 + 1 精品文章
kioik + 10 原創內容
taxitaxi7 + 1 用開傑洛 不得不讚

查看全部評分

回復

型到癡線!
回復 支持 反對

感覺呢d就真係由二轉進化到三轉啦..
Zero三轉真係好好
相比起Dio三轉
..............................
回復 支持 反對

WoW我要尖叫出來
好過引~尖刺噴湧
回復 支持 反對

感覺呢d就真係由二轉進化到三轉啦..
Zero三轉真係好好
相比起Dio三轉
.............................. ...
hj1op2 發表於 10-1-2013 16:10

初初出狄三真係完全失望
到目前為止係我心目中狄三依然係一個敗筆
我覺得武修果招時間狂爆應該同惡魔修果招力量狂爆調轉
咒語改通用
回復 支持 反對

-.-雖然等左好耐先出,但係睇完都覺得值。
回復 支持 反對

初初出狄三真係完全失望
到目前為止係我心目中狄三依然係一個敗筆
我覺得武修果招時間狂爆應該同惡魔修 ...
七號小雲 發表於 10-1-2013 20:43

Dio三轉真係敗筆..你講得岩
最大既敗筆就係將二轉攻速變慢
搞到右修用得唔順 逼死用四轉rj普攻

另外狂爆又難發動..唔似闇琳同Zero三轉咁用普攻就發動到
回復 支持 反對

Dio三轉真係敗筆..你講得岩
最大既敗筆就係將二轉攻速變慢
搞到右修用得唔順 逼死用四轉rj普攻

另 ...
hj1op2 發表於 11-1-2013 04:22

我諗唔係話慢左既
而係惡魔修三轉果招攻速上升 右修睇落去慢左

狂爆發動果方面逼死你要帶一招特殊技能
不過咁都好既 除非佢時間/力量改到普攻都可以發動

單純普攻可以發動狂爆 咁武修狄狄實在係太屈啦
我武修 狂爆一開 MP4 爪 海膽放埋去都仲有 一格魔多少少淨
惡魔修果個普攻頻率配埋時間爆 龍皇 水 吸魔 吞噬吸魔 回魔 全場大技任放 諗起都爽

始終我都係覺得要將一招狂爆放落被動 兩邊都可以簡 唔洗話一定帶死一招 對我而言呢三招對兩邊都有一定作用 要我簡我會簡咒語落被動
左修狄始終都係一隻對AP需求高既職業 而唔似右修有變化多端既普攻做輸出

闇琳同Zero呢兩隻就無乜所謂
三轉之後闇琳對吸血既需求 我覺得唔係話有所上升 我親眼見住我fd開左三轉招buff技雜裝 4技秒左火焰山隻王 痴線

至於Zero好明顯變得強勢 尖刺範圍變大 深淵唔洗再預位 拔劍有更加多既變化 可以發動地矛同吸血魔呢點仍然不變 機動性強化 可惜要係狂爆前提下
到目前為止我都唔算狂爆淨係會強化佢D必殺技 我無解Zero 研究唔到
衰就衰在招MP4 我諗鋸魔劍唔會淨係得兩個型態掛 我覺得招MP4都係一齊「進化」先岩
回復 支持 反對

回復 8# 七號小雲
其實dio3轉左招普攻真係慢左.因為用果時真係好大分別..同埋傑洛4技本身都唔錯!打怪方便..p埸就比較難中囉.只可以話招4技係
(弓爾)保傑洛打怪輸出唔夠既問題
回復 支持 反對

回復  七號小雲
其實dio3轉左招普攻真係慢左.因為用果時真係好大分別..同埋傑洛4技本身都唔錯!打 ...
黑鵺 發表於 11-1-2013 16:42

我自己得一隻右修比較唔到
至於4技鎖得5隻我依然都係覺得唔夠
雖然三轉已經化左速度呢方面既野
回復 支持 反對